İnsanlar bunu görünce çok duygulandı

7.si düzenlenen "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

İnsanlar bunu görünce çok duygulandı
İnsanlar bunu görünce çok duygulandı
GİRİŞ 12.05.2014 11:03 GÜNCELLEME 12.05.2014 11:08

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin 20 kentinde eş zamanlı olarak organize edilen "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması" dün Eminönü Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. İnsanların coşkusu dikkat çekti.

Üç gün devam edecek etkinliklerin açılış merasimine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumaningprang, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, yabancı misyon temsilcileri, yerli ve yabancı öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Ortak dilin adı "İslam"

Eyüp Belediyesi Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Aydın Genç, yedincisi gerçekleşen Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda yaşanan coşkuyu şu sözlerle ifade etti. "Dünyanın farklı ülkelerinden insanlar gördüm bugün ülkemde. Renkleri, dilleri, yemek yiyişleri, kültürleri, şiveleri, aksanları, hareket ve yaşam tarzları, yürüyüşleri ve gülüşleri farklı olan insanların farklı topraklardan, uzak diyarlardan ülkemize, şehrimize, İstanbul'a, Eminönü'ne kadar geldiler. Bu millet olarak onur verici bir durum ve misafirlerimiz de gözlemledim ki onlar biliyorlar bizim millet olarak ne kadar vefalı, cefakar, sahip çıkan ve koruyan, gözeten ve tanımasa bile taa uzaktaki kardeşine Dua eden bir millet olduğumuzu.. Çünkü biliyorlar bizler "Müslümanız" ve bizde biliyoruz ki onlar da "MÜSLÜMAN" işte birleştirici durum rengi, dili, kültürü farklı olsa da ayrılık ve farklılıkları kaybedip, birleştiriyor. Gördüm ki aynı Rabbe inanıyoruz, gördük ki aynı şekilde secde ediyoruz ve aynı selamı veriyoruz.. Duygulanmamak elde değil çünkü bir çoğu burada üniversite eğitimlerini alıyorlar ve bir çoğu ülkelerindeki ıstırap, fakirlik, yoksulluk ve zulme uğradıkları için kaçıp gelmişler ülkemize... Öğrenimlerine devam ederek okullarını bitirmeye çalışıyorlar ve bizlerde kucak açmışız bu onur veren bir durum. Biz milletçe vefalı ve duygusal bir milletiz, yardımseveriz çünkü biz Müslümanız. Allah devletimizden ve bu organizasyonu gerçekleştiren STK dan razı olsun."

İnsanların birbiriyle hiç ybancılık çekmeden iletişim halinde olmasına dikkat çeken Genç, "Etrafımı şükür ve duygulanarak izledim ve birkaç kardeşimizle tanıştık, hatıra resmi çektik. Yakışıklı minik bir adam bulduk adı Muhammed idi, çikolota gibiydi Maşallah ve dilimizi biliyordu çok şaşırdık. Ve dolaşırken en az 300 yıllık bir el yazması kur'an-ı kerim dikkatimi çekti. Sonra bize Etiyopya kahvesi ikram ettiler. Harika bir gün ve bir hafta sonuydu, bu gibi etkinlikler sık sık tekrar etmeli, İslam Alemi daha çok kaynaşıp tanışmalı." açıklamasında bulundu.

Misafir öğrencilerden oluşan Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile başlayan etkinlik Beninli ve Ugandalı öğrencilerin okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Etkinlik, 3 gün buyunca devam edecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu