Çocuklara çığlık atmayı öğretiyorlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın 'çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin' önerisi proje oldu.

Çocuklara çığlık atmayı öğretiyorlar
Çocuklara çığlık atmayı öğretiyorlar
GİRİŞ 02.06.2014 17:01 GÜNCELLEME 02.06.2014 17:01

Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, çocuk istismarının önüne geçmek amacıyla başlattıkları "Çocuklar Çığlık Atıyor" Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine bu tür durumlarda yapılması gerekenleri skeçlerle anlattı.

Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Güneş İlkokulu Müdürü Mehmet Soycan, çok önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ilk ve ortaokul öğrencilerine herhangi bir tacizle karşılaşmaları halinde yapılacakları anlattıklarını söyledi.

Son dönemde çocuklara yönelik herkesi rahatsız eden ve üzen olayların yaşandığını ifade eden Soycan, "Çocukların karşılaşabilecekleri tehlikelere yönelik gerekli eğitim çalışmalarını yapamadığımızı düşünüyorum" dedi.

Soycan, çocuk gelişimi bölümü 11. sınıf öğrencilerinin "çocuk istismarına dikkat çekmek istediklerini" söylemeleri üzerine onlara destek olduğunu anlatarak, bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın ailelere yönelik "çocuklara çığlık atmayı öğretin" önerisinin öğrenciler için ilham kaynağı olduğunu dile getiren Soycan, projeye Güneş İlkokulunda başlattıklarını ifade etti.

Soycan, 2 hafta sürecek çalışmalar kapsamında il merkezinde bulunan ilk ve ortaokullarda öğrencilere çığlık atmayı öğreteceklerini vurgulayarak, istismar konusunda çocuklara yeterli eğitimin verilmediğini söyledi.

Projeyi başlatan Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri daha sonra çocukların herhangi bir tacizle karşılaşmaları durumunda yapmaları gerekenleri skeçlerle anlatarak, katılımcıların çağlık atmalarını sağladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor