Üniversiteyi 60 yaşında bitirdi

Kütahyalı Osman Zengin, gençliğinde yapamadığı üniversite tahsilini 60 yaşında yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Üniversiteyi 60 yaşında bitirdi
Üniversiteyi 60 yaşında bitirdi
GİRİŞ 02.06.2014 23:27 GÜNCELLEME 02.06.2014 23:27

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü’nden mezun olan Zengin, “Çok gururluyum. Ve gençlerin de her zaman çalışmasını, okuyabildiklerinin en iyisini okumalarını istiyorum” dedi.

Dumlupınar Üniversitesi’nde 2013-2014 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle son sınıf öğrencilerini mezuniyet telaşı sardı. DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu’nda ise geçtiğimiz gün mezuniyet töreni yapıldı. Toplam bini aşkın öğrenci mezuniyet cübbesi giydi. Töreninin en heyecanlı öğrencisi ise Pazarlama Bölümü'nden mezun olan Osman Zengin ve ailesi oldu.

60 yaşında üniversiteyi bitiren Osman Zengin, diplomasını Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz’dan aldı. Okumanın yaşı olmadığının altını çizen Zengin, “Ben 1970’li yıllarda Uşak Ticaret Lisesi’nde okudum. O zaman memlekette anarşi olayı vardı. Maalesef bu konulardan dolayı biz okuyamadık. Ama bugüne nasipmiş. Bugün üniversitemizden mezun oldum. Çok gururluyum. Ve gençlerin de her zaman çalışmasını, okuyabildiklerinin en iyisini okumalarını istiyorum” dedi.

Farklı üniversitelerde okuyan iki kızı olduğunu söyleyen Osman Zengin, öğrencilere de şu tavsiyelerde bulundu: 

“Başarılamayacak bir zorluk olduğunu görmüyorum. Günlük yarım saat çalışsalar mutlaka muvaffak olurlar. Ben yarım saat çalıştım ve muvaffak oldum. Eğitimlerini devam ettirmeleri çok önemli. Ben öncelikle bana desteğini esirgemeyen eşim Asuman Zengin’e, Gediz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu’na çok teşekkür ederim."

Asuman Zengin de, eşinin üniversiteyi bitirmesinden dolayı çok memnun olduğunu, onu çok desteklediğini söyledi. Osman Zengin, öğrenci arkadaşları ile beraber hatıra fotoğrafı çektirip, kepini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur
Barış Alper Yılmaz şov yaptı! Galatasaray liderliğini sürdürdü