Erdoğan: Sınavsız memurluk olmaz

28 Şubat'ta üniversiteden atılan başörtülülerin sınavsız memur olmasının önünü açacak düzenlemeye Erdoğan karşı çıktı.

Erdoğan: Sınavsız memurluk olmaz
Erdoğan: Sınavsız memurluk olmaz
GİRİŞ 11.06.2014 15:08 GÜNCELLEME 11.06.2014 16:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle üniversiteden atılanların KPSS'ye girmeksizin kamuda işe girebilmelerine imkân tanınması önerisine, 'Sınavsız olmaz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısının ardından Meclis'teki makamında bazı bakanlar, grup başkanvekilleri ve milletvekilleriyle görüştü. Edinilen bilgiye göre görüşmede Meclis'in çalışma takvimi, Genel Kurul'da geçen hafta Ak Partili milletvekillerinin devamsızlığı nedeniyle yaşanan sıkıntılar ve torba kanun tasarısı üzerinde yapılan çalışmalar ele alındı.

DEVAMSIZLIKLARI SORDU

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör'ün haberine göre, yargı paketinin Genel Kurul'daki geçen haftaki görüşmelerinde muhalefetin karar yeter sayısı ve yoklama taleplerinin karşılanmasında sıkıntı yaşanmış, bazı basın organlarında bu tablonun Ak Partili milletvekillerinin parti teşkilatlarında yaşanan görevden almalara yönelik tepkiden kaynaklandığını, vekillerin tepki nedeniyle Genel Kurul'a gelmedikleri yorumları yer almıştı. Erdoğan, görüşmede kurmaylarına Genel Kurul'da geçen hafta yaşanan sıkıntının neden kaynaklandığını sordu.

SON SÖZ ERDOĞAN'DAN

Görüşmede 28 Şubat sürecinde, "başörtüsü" nedeniyle üniversiteden atılanların mağduriyetlerini gidermeye yönelik olarak, madencilerin özlük hakları ve taşeron sistemiyle ilgili önemli düzenlemelerin yanı sıra kamu alacaklarıyla ilgili kapsamlı af düzenlemeleri içeren torba kanununa bir madde monte edilmesine yönelik önerge de değerlendirildi.

Ak Partili milletvekillerince hazırlanan önerge ile 28 Şubat sürecinde kıyafeti nedeniyle üniversiteden atılanlardan öğrenci affıyla okullarına geri dönüp mezun olanların yaş sınırına takılmaksızın ve KPSS şartı aranmaksızın kamuda işe girebilmelerinin önü açılıyordu. Grup yöneticilerinin ağırlıklı bölümünce, "eşitlik ilkesine aykırılık oluşturur" denilerek sıcak bakılmayan düzenleme konusunda son söz Erdoğan'a bırakıldı.

Erdoğan ise yaklaşık 100-150 kişiyi kapsayacak bu düzenlemeye, "Sınavsız olmaz. Onlar da sınava girsinler" dedi.

YORUMLAR 10
  • Mehmet ünsal 9 yıl önce Şikayet Et
    ozaman o dönemden bu zamana kadar hakları olan maaşları ve sigortaları yatsın. Oparalarda onları mağdur eden kimlerse (parti, şahıs vs.. onlardan kesilsin) Sonra onlarda sınava girsinler. Eşitlik ilkesinden kimse bahsetmesin yoksa!
    Cevapla
  • Mustafa Ayhan İçmen 9 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmeli. 8 ay önce 30000 adet sözleşmeli personel Kpss sınavına girmeden kadrolu devlet memuru yapılırken Hükümetin aklı kul hakkına basmıyor muydu? Eskiden toplum balık hafızalıydı şimdi ise siyasiler.
    Cevapla
  • Demokrasi 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahına Kurban. Hakkı Söyleyen Adam. Doğru Söylüyor. Kardeşlerimize Haksızlık Ettiler . Ama sıvasız olmaz.
    Cevapla
  • fatih akman 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir karar. Eğer aksi bir karar çıksaydı yakışık olmazdı, zamanında bu kardeşlerimize yapılan da son derece yakışıksız ve haksız bir durum. Lakin hiçbir haksızlık başka bir haksızlıkla çözülemez, çözülmemeli de. Ancak şöyle bir yapılmalı. zamanında başörtülü olduğu gerekçesiyle okuldan atılan, sınava alınmayan bu kardeşlerimize geçmiş yılların telafisi amacıyla maddi manevi tazminat ödenmelidir, bu da devletin borcudur.
    Cevapla
  • şengül zencirkıran 9 yıl önce Şikayet Et
    hayal kırıklığı . Başarısız başörtülü öğrenciler olsaydık ,biz bu üniversiteleri nasıl kazandık ,15 yıl sonra evli ve çocuklu olmamıza rağmen dönüp okulumuzu nasıl bitirebildik.Üstelik geçmişte aldığımız formasyon dersleri de sayılmadı ,1 sene daha fazla okuduk.O zaman ömrümüzden 15 yıl çalındı ,ama bu kararla ömrümüzün geri kalanı da alındı.Biz okuldan atılırken "eşitlik ilkesine aykırılık oluşturur" denmedi .Bunu yaşamayanlar bilemez ...Sadece geçmişte elimizden alınan hakkımızı geç de olsa geri istiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!