Üsküdar Üniversitesi’nde 2 öğrenciden biri burslu

Üsküdar Üniversitesi burs zenginliğiyle öğrencilerinin yüzünü güldürüyor.

Üsküdar Üniversitesi’nde 2 öğrenciden biri burslu
Üsküdar Üniversitesi’nde 2 öğrenciden biri burslu
GİRİŞ 24.06.2014 14:33 GÜNCELLEME 24.06.2014 14:33

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bölümleri, multidisipliner eğitimi ve teknogirişimci yapısıyla Türkiye’nin bilim üreten üniversitelerinden biri. İstanbul’un merkezinde bulunan yerleşkelerinde alanının ihtiyaç duyulan uzmanlarını yetiştiren Üsküdar Üniversitesi, sunduğu burs olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Toplam 48 farklı bölümün burslu kontenjanlarının yanı sıra 4 farklı kategoride de burs olanağı sunan Üsküdar Üniversitesi burslu öğrenci kapasitesiyle de dikkat çekiyor. 2013-2014 eğitim-öğretim dönemindeki 2 bin 500 öğrencisinin yaklaşık %50’si burslu öğrenim gördü. Üsküdar’ın 4 farklı kategorideki burslarının detayları ise şöyle:

Üsküdar Üniversitesi, öğrencilere sağladığı farklı kategorilerde ve özel durum bursları ile dikkat çekiyor. 2013-2014 eğitim-öğretim dönemindeki 2 bin 500 öğrencisinin yaklaşık %50’si burslu öğrenim gördü. Üsküdar’ın sağladığı burslar şöyle;

ÖSYM Bursları 

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Üsküdar Üniversitesi'nin %100 burslu, %75 burslu, %50 burslu ya da %25 burslu olarak belirtilen programlarından birini tercih ederek ÖSYM tarafından bu programa yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilmektedir.

Tercih Bursu 

ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi’nin ücretli ön lisans ve lisans programlarına yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilerden, Üsküdar Üniversitesi bölümlerinden birine ilk tercihinden yerleşenlere % 25, İkinci tercihinden yerleşenlere % 15; üçüncü, dördüncü ve beşinci tercihlerinden yerleşenlere % 10 indirim uygulanmaktadır.

İlk 5 Tercih Bursu 

ÖSYM tarafından Üsküdar Üniversitesi’nin ücretli ön lisans ve lisans programlarına yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilerden, ilk 5 tercihinin tamamı Üsküdar Üniversitesi olan ve bu tercihlerinden birine yerleşenlere %25 indirim uygulanmaktadır.

Üniversite Giriş Bursu 

Üsküdar Üniversitesi’nin lisans programlarına ÖSYS sonuçlarına göre; İlk 1000 içerisinden kayıt yaptıran öğrencilere; lisans eğitimi ve başarılarına katkı olarak akademik yıl süresince aylık 500 TL burs verilmektedir.

Kardeş Bursu 

Üsküdar Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan her bir kardeşe % 10 oranında eğitim-öğretim ücretinden indirim uygulanmaktadır.

Kurum Bursu 

Üsküdar Üniversitesi’nin tüm ön lisans ve lisans programlarına kesin kayıt yaptıran; Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Üniversite ve Milli Eğitim Mensuplarının çocuklarına eğitim-öğretim ücretinde % 10 oranında indirim uygulanmaktadır.

Özel Mahrumiyet Bursu 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurtlarında yetişenler, ilköğretim döneminde annesiz ve babasız büyüyenler ile Şehit ve Gazi çocuklarına % 50 indirim uygulanmaktadır.

Spor Bursu 

Üsküdar Üniversitesi’nin programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden Milli Sporcu belgesini ibraz edenlere % 25, spor dallarından birinde profesyonel liglerde oynayan sporculara % 20, ulusal müsabakalarda ferdi spor dallarında son üç yıl içinde ilk üç dereceye giren sporculara % 15 oranında indirim uygulanmaktadır.. 

Bu öğrenciler kendi alanları ile ilgili her türlü faaliyetlerinde Üsküdar Üniversitesi’ni temsil ederler.

Bilim, Sanat, Din ve Kültür Bursu 

Bilim, Sanat, Din ve Kültür alanlarında uluslararası platformda başarı kazanmış öğrencilere eğitim-öğretim ücretinden % 20, ulusal alanda başarı kazanmış öğrencilere eğitim-öğretim ücretinden % 10 indirim verilir. Bu öğrenciler kendi alanları ile ilgili her türlü faaliyetlerinde Üsküdar Üniversitesi’ni temsil ederler.

Uluslararası Bakalorya Bursu 

Üsküdar Üniversitesinin lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden Uluslararası Bakalorya diploma notu 32 ve üzeri olanlara %25 oranında eğitim-öğretim ücretinden indirim verilir.

Tübitak Bursu 

TÜBİTAK’ça tespit edilen uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan ve ödül aldıkları alandaki tam burslu bölüm ve programlarımıza kayıt yaptıran öğrencilere eğitim-öğretim dönemlerinde aylık 300 TL burs verilir.

 Akademik Başarı Bursu 

Her akademik yıl sonunda, lisans ve ön lisans programlarında, en az iki yarıyıl öğrenim görmüş ve genel not ortalaması 3,50 ve üzeri olan öğrencilere izleyen yılın eğitim-öğretim ücretinden başarı derecesine göre 3.90-4.00 % 50, 3.80-3,89 % 40, 3.70-3.79 % 30, 3.60-3.69 % 20, 3.50-3.59 % 10 indirim verilir.

Personel Bursu 

Üniversitenin ve NP Grup çalışanlarının çocuklarına eğitim-öğretim ücreti üzerinden %50 indirim verilir.

Mezun Bursu 

Üsküdar Üniversitesi’nin (ön lisans veya lisans) herhangi bir programından mezun olup (yeniden) Üsküdar Üniversitesi programlarına yerleştirilen öğrencilere öğretim ücretinden %20 oranında indirim verilir.

Mütevelli Heyet Bursu 

Mütevelli Heyeti gerekli gördüğü durumlarda, yüksek öğretime teşvik amacıyla eğitim-öğretim yılına ilişkin ücretin %75’ine kadar burslar verebilir.

İhtiyaç Bursu: 

Üsküdar Üniversitesi’nde öğrenimine devam etmekte iken önceden öngörülmeyen nedenlerle ödeme güçlüğüne düşen ve bu durumu belgelendiren öğrencilere burs komisyonunu uygun görmesi halinde Mütevelli Heyeti Kararıyla akademik yıl boyunca öğle yemeği bursu ve yol ücreti bursu verilir. Takip eden yıllarda bu burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin istenen belgelerle tekrar başvuru yapmaları gerekir.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu 

Üsküdar Üniversitesine yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı kapsamında kesin kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin her birine eğitim-öğretim ücreti üzerinden her yıl Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen oranlarda eğitim-öğretim ücreti indirimi verilir.

Bu yıl Manisa’da yaşanan maden faciasında babasını kaybeden 5 Somalı öğrenci de tam burslu olarak kabul edilecektir.

Detaylı Bilgi İçin: http://aday.uskudar.edu.tr/burslar.php

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü