Suriyeli çocukların Kur’an aşkı

Suriyeli mültecilerin çocukları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.

Suriyeli çocukların Kur’an aşkı
Suriyeli çocukların Kur’an aşkı
GİRİŞ 10.07.2014 10:30 GÜNCELLEME 10.07.2014 10:30

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım’ sloganıyla organize edilen yaz Kur’an kurslarına Suriyeli çocuklar da yoğun ilgi gösteriyor. Akranlarıyla birlikte camileri ve Kur’an kurslarını dolduran Suriyeli çocuklar, Kur’an-ı Kerim, Türkçe ve dini bilgiler öğreniyor. Adana İl Müftüsü Arif Gökce ve Yüreğir İlçe Müftüsü Mehmet Gök, Adana’da ikamet izni verilen Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü Dede Korkut Mahallesi’nde bulunan Zeliha Hatun Kız Kur’an Kursu’nu ziyaret etti. Suriyeli çocuklarının neşesi dikkat çekerken, çocuklar Kur’an-ı Kerim öğrendikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Gökce, "Ülkemizde yüz binlerce Suriyeli mülteci yaşıyor. Burada dinimizin gereği olan misafirperverliği bizzat gördüler. Bu bizim için çok sevindiricidir. Bu kardeşlerimiz vatanlarını terk ettiler. Eşlerini, dostlarını, işlerini, güçlerini terk edip canlarını kurtararak buraya geldiler ve muhacir oldular. Bir de muhacirlere yardım eden ensarlar vardır. Mekkeli muhacirlere Medineli ensarlar yardım etmişti. Biz de Adana’da bu insanlara yardımcı olmak üzere mahallelerdeki imamlarımızın aracılıyla irtibat sağlıyoruz ve yardımları belirli bir sıra ve program çerçevesinde resmi olarak yapıyoruz. Allah kimseyi vatansız bırakmasın, vatanından ayrı koymasın. Suriyeli misafirlerimiz ülkelerindeki savaş ve zulüm dolayısıyla can güvenliği için ülkemize sığınmışlardır. Bize düşen onlara kol kanat germektir” ifadelerini kullandı.

Yüreğir Dede Korkut Mahallesi Zeliha Hatun Kız Kur’an Kursu’nda yaklaşık 130 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü belirten İmam Hatip Harun Yılmaz ise, “Ülkemize sığınan bu insanlara yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Misafir öğrencilerimize hem Kur’an öğretiyor hem de diğer öğrencilerimizle kaynaşmalarını sağlıyoruz. Suriyeli öğrencilere yönelik eğitim, sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi, yaşadığı çevreye uyum açısından önemli rol oynamaktadır. Öğrencilerin Türkçe’yi kısa sürede öğrenmesi eğitimleri açısından kendilerine çok kolaylık sağlıyor. Ayrıca, Suriyeli 18 öğrenci hafızlık eğitimlerini tamamlayınca hayırseverler tarafından umre ile ödüllendirilecekler” şeklinde konuştu.

Öğle namazını Yüreğir Halil-ur Rahman Camii’nde kılan Müftü Gökce, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"