Üniversite sınavı yılda 12 kez yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açıkladı: Üniversite sınav sayısı 12’ye çıkacak her ay yapılacak. En yüksek puan sayılacak...

Üniversite sınavı yılda 12 kez yapılacak!
Üniversite sınavı yılda 12 kez yapılacak!
GİRİŞ 20.07.2014 06:24 GÜNCELLEME 20.07.2014 06:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Avcı, TOEFL sınavları gibi bir sistemle üniversite sınavlarının yapılacağı, her ay düzenlenecek sınavlardan hangisinde en yüksek not alınırsa onun geçerli olacağı bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Başkent Öğretmenevi’nde eğitim muhabirlerine iftar verdi. İftarın ardından soruları yanıtlayan Avcı, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakanlar Kurulu’nda soruların açıklanmasıyla ilgili talimat verdiği ve YGS ve YDS sınavlarıyla ilgili bir düzenleme yapıldığı yönünde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bir açıklaması oldu” ifadeleri üzerine Avcı, konunun yanlış anlaşılmış olabileceğini söyledi. 

BAŞBAKAN'IN BİR TALİMATI SÖZ KONUSU DEĞİL!

Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü “Böyle bir talimat söz konusu değil. Şu tarafı doğru. Bu, Bakanlar Kurulunda konuşuldu ve açıklanması açıklanmaması bununla ilgili niye açıklanmıyorla ilgili Bakanlar Kurulunda bilgi verildi. ‘Bunu çalışalım’ denildi sadece. Yani öyle hemen açıklayalım hemen...Biliyorsunuz yasada var, Bilgi Edinme Yasası’na dahil değil. Bu da bir şeyleri gizlemek için falan alınmış bir karar değil. Çünkü bu, daha önce planlanan bir süreç. Ömer Dinçer zamanında başlatılmış bir çalışma var.”

BİR SORU BİR DAHA YÖNELTİLMEZ

Avcı, TOEFL sınavlarına istenildiği zaman girilebildiğini anımsatarak, bu sınavda binlerce, yüz binlerce, milyonlarca sorunun bulunduğunu, bir imtihandaki sorunun bir süre daha yöneltilmediğini anlattı. Bu sınavda alınan en yüksek puanla öğrenci kabul eden kurumlara müracaatın yapılabildiğini dile getiren Avcı, benzer bir sitemin üniversiteye giriş için tasarlandığını belirtti.

HER AY SINAV HAKKI VERİLECEK

Bu sistemde, öğrencilerin bir kez sınava girdikleri sınav sonuçlarına göre değil, senenin belli aylarında veya örnek olarak her ay sınava girme hakkının olduğunu ifade eden Avcı, “O projenin gereği olarak soruların birikmesi lazım. Düşünün her ay soru sorduğunuz zaman senede en az 12 tane bu ölçekte sınav yapıyorsunuz demektir. Bunun için de 12 çarpı bu ölçekte soruya ihtiyacınız var bir yılda. Buna yıllar boyu düşündüğünüzde katlanıyor. O projenin gereği bu. Bunlar izah edildi, ‘çalışalım’ denildi sadece. Şimdi tekrar artılarıyla eksileriyle biz bunu çalışıyoruz. Bir karar verdiğimiz zaman da onu kamuoyuyla paylaşırız” diye konuştu. Bir başka soru üzerine Bakan Avcı, TEOG sınavında mahkemece iptal edilen 4 soruyu kendisinin de incelediğini belirterek, “İptal edilen sorularımız yanlış değil” ifadesini kullandı.

KPSS'DE BİR SORU İPTAL EDİLDİ

Öğretmenlik ve kamudaki A ve B grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) bir soru iptal edildi. ÖSYM’den alınan bilgiye göre, KPSS’nin 5 Temmuz’daki sabah oturumunda yer alan Genel Kültür Testi’ndeki bir sorunun, Bilim Kurulu’nun tavsiyesi üzerine ÖSYM Yönetim Kurulunca iptaline karar verildi.

LİSE SON SINIFLARA SINAV HAKKI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, lise son sınıf öğrencilerine sınav hakkı verilmesine ilişkin “Bir sınav hakkı vereceğiz. Devamsızlıktan kalanların devamsızlığının dikkate alınmayacağı bir düzenleme yapacağız” dedi. 70’i aşkın lise türünün 7’ye indirildiğini belirten Avcı, meslek liselerinde 9. sınıfta derslerin ortak olduğunu hatırlattı. Özel okullardan devlet okullarına geçişe ilişkin soru üzerine de Bakan Avcı, özel okullardan devlet okullarına 2 bin 200 öğrencinin geçiş yaptığını kaydetti. El yazısı konusunda öğrencilerin zorluk çektiğinin ifade edilmesi üzerine Avcı, bunun MEB’in yaptığı en güzel işlerden bir tanesi olduğunu belirtti. Avcı, el yazısının milli bir yazı karakteri oluşmasına katkı sağlayacağını, bunun devamının getirilmesi gerektiğini vurguladı.

TOEFL NEDİR?

Standart Amerikan İngilizcesini üniversite düzeyinde kullanabilme ve anlayabilme yeteneğini ölçen TOEFL (Test of English as a Foreign Language/ Yabancı Dil olarak İngilizce Sınavı) 130 ülkede ABD’nin Educational Testing Services Şirketi tarafından düzenlenir. Sınav yılda 50 kezden fazla uygulanıyor. En yüksek puan geçerli oluyor.

YORUMLAR 6
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    Devamı. Alınan en yüksek puan ile sıralama yapılması yöntemi ile hangi sorunu çözmeyi planlıyorsunuz? Bir öğrenci 1. sınavdan diğer öğrenci 10. sınavdan aynı puanı aldılar (milyonlarca kişi aynı sınava girdiğine göre aynı puanı alan çok fazla sayıda öğrenci olacaktır) bunların sıralamasını nasıl yapacaksınız? Okul puanı, diploma puanı derseniz objektif değil ki bunlar. meslek lisesindekinin diploma puanı ile fen lisesindekinin puanı bir mi? Herkesin ünv okuması şart mı? Bunu neden anlamak istemiyorsunuz? Mesleğe yönlendirseniz çocukları olmuyor mu? Maaşlar yeterli ve yakın olsa; insanlar istediği mesleği yapsa olmuyor mu? Bu kadar zor mu bu olay? Bunca psikolog, rehberlik öğretmeni varken öğrencinin seçeceği mesleğe yönelik bir çalışma yapılamaz mı? Çocuklar uygun zamanda mesleğe yönlendirilse okuduğu okuldan zevk alsa olmuyor mu? Bu kadar zor mu?
    Cevapla
  • kartal tibet 9 yıl önce Şikayet Et
    eylül haziran dönemi okul yaklaşık 8 ay açık 12 sınav hangi zaman diliminde yapılacak?. 8/12= yaklaşık 3 haftada bir sınav demek. bu sınavları son sınıfta teog benzeri şekilde yaparsanız okulu kapatın. haftanın tamamı sınav ile geçer. hafta sonuna yetişmez zaten bu sınav sistemi. sonra ünvler dökülüyor diye haberler yapılıyor. bırakında dökülsün. bir seneyi olduğu gibi gözden çıkarıyorsunuz resmen. Bu yıl soruların %10 yayınlanmaya başlandı sebebi soru üretemiyoruz idi. 12 sınav için nasıl soru üretilecek? 2 yıl bu sınavlara giren öğrenci gelebilecek tüm soruları ezberler. bu mu çözüm? maliyeti ne olacak bu sınav sisteminin? kağıda harcanacak para, matbaa, gözetmen, sınavın değerlendirilmesi bunların hepsi masraf değil mi? Sınavı ücretli yapacaksanız vatandaşa büyük bir yük değil mi? 40*12=480 tl. ücretsiz olacak ise milletin cebinden bu kadar paranın harcanması yazık değil mi? diyelim sınav yapıldı son sınıf öğrencileri tam konulara ısındı sınav, tekrar başla sınav, tekrar başla sınav. bu mantıklı bir uygulama mı?
    Cevapla
  • Ömer ÜNLÜ 9 yıl önce Şikayet Et
    tüm sınav sistemleri alt-üst. biraz da sıvayayım hesabı....
    Cevapla
  • mermus 9 yıl önce Şikayet Et
    Üniversite sınavı yılda 12 kez yapılacak!. yetmez 365 kez yapılsın, hatta günde 2 kez yapılsın. çift vardiya. süper olur.haftada bir bütün vatandaşlar da sözlüye kalksın.
    Cevapla
  • orhan 3755 9 yıl önce Şikayet Et
    az karışık olan. bir lys vardı onuda içinden çıkılmaz hale getirin !!! açıkca liselerde sınıfta kalma yok deseniz herkes ne oldugunu bilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!