AGÜ'ye FABED üstün başarı ödülü

Abdullah Gül Üniversitesi, Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü'nü almaya hak kazandı.

AGÜ'ye FABED üstün başarı ödülü
AGÜ'ye FABED üstün başarı ödülü
GİRİŞ 22.07.2014 12:50 GÜNCELLEME 22.07.2014 12:50

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Makine Mühendisliği Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Evren Mutlugün, Feyzi Akkaya Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü'nü almaya hak kazandı.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mutlugün, doğa bilimleri alanında fizik bilim dalında, "Kuantum noktacık temelli ışık üretimi" konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli bilimsel çalışmaları nedeniyle, 2014 yılı FABED Eser Tümen Üstün Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

FABED tarafından bu yıl, fizik alanında 4, diğer alanlarla birlikte toplam 9 akademisyene üstün başarı ödülü verilecek. Ayrıca araştırma dalında çalışmalarından dolayı 4 genç bilim insanı, 10 bin dolar ödül alacak.

Bilim kurulu tarafından üstün başarı ödülünü almaya hak kazanan genç bilim insanlarına bir gümüş plaket, bir berat ve 5 bin dolar para ödülü verilecek.

FABED, bilimsel etkinlikleri ile üstün nitelikte oldukları ve bilime evrensel düzeyde katkıda bulunabilecekleri belirlenen genç bilim insanlarını desteklemek amacıyla Cumhuriyet tarihinde yetişmiş en saygın mühendislerden birisi olan Feyzi Akkaya'nın adını yaşatmak üzere, seçkin bilimsel etkinlikleri desteklemek ve ödüllendirmek amacı ile Eser Tümen tarafından kuruldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu