40 ildeki liselerde okullar erken açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, 40 ilde 82 lisede 9. sınıf öğrencilerini okula bir hafta erken başlatacak

40 ildeki liselerde okullar erken açılacak
40 ildeki liselerde okullar erken açılacak
GİRİŞ 23.07.2014 10:00 GÜNCELLEME 23.07.2014 10:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana ilkokul birinci sınıfa başlayan minikleri okula uyum içinbir hafta önce okula başlatan Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamayı genişletmeye hazırlanıyor.

Bu yıl ilk defa ortaokula başlayacak olan öğrencilerin tamamını okula bir hafta erken başlatacak olan Bakanlık, uygulamayı liseliler için de hayata geçiriyor. Geçtiğimiz yıl 12 pilot okulu diğer liselerden bir hafta önce açan Bakanlık, uygulamanın başarılı olması sebebiyle projeyi genişletme kararı aldı. Buna göre aralarında Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin de yer aldığı 40 ildeki 82 lisede bu yıl bir hafta erken ders zili çalacak.

Uygulama sayesinde liselerde eğitim öğretime başlayan 9. sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi sağlanacak. Çeşitli etkinliklerin düzenleneceği uyum programında öğrenciler 9.00-12.30 saatleri arasında okulda olacak fakat ders işlemeyecek. (Türkiye)

YORUMLAR 3
  • muhammed baki 9 yıl önce Şikayet Et
    aman haa. aman haa nasıl olurda öğretmen arkadaşların tatillerinden çalarsınız. toplanırlar eylem yaparlar isyan başlatırlar. az geliyor ya yaptıkları tatil...
    Cevapla
  • Tarık UYAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Oldu olacak. 180 iş günü yetmiyor, işgünü takvimine bir hafta daha ekliyoruz deyin de olsun bitsin.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    darısı cumartesi de yarım gün olmasıdır. okula zorla çocuk getiriyoruz cafelerde laylaylomlar ile geçiyor eğitim dönemi sıkı tutun kardeşim çıtayı yükseltelim çocuklar gerçekten beyinleri tembel çalışmıyor zorlanmıyor beyinler Emin olun sokakda çocuklara 2 soru sorun şok olursunuz çokçok düşük seviyedeler Kandırmayalım kendimizi sıkı eğitim ve zorlamak ile olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı