LYS yerleştirme sonuçları açıklandı

Üniversiteye yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.

LYS yerleştirme sonuçları açıklandı
LYS yerleştirme sonuçları açıklandı
GİRİŞ 23.07.2014 17:52 GÜNCELLEME 23.07.2014 18:33

SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

ÖSYM'den yapılan açıklamada, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 Mart 2014'te yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

Yerleştirme sonuçlarının bugünden itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden duyurulduğunun bildirildiği açıklamada, adayların, yerleştirme sonuçlarını internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri kaydedildi.

Açıklamaya göre, yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 2014-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!