Milli eğitim performans ödevini kaldırdı

Milli Eğitim Bakanlığı, uygulamada çoğunlukla velilerin hazırladığı performans görevini kaldırdı.

Milli eğitim performans ödevini kaldırdı
Milli eğitim performans ödevini kaldırdı
GİRİŞ 26.07.2014 12:47 GÜNCELLEME 26.07.2014 12:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Performans görevi yerine öğrencilerin ders etkinliklerine katılımları ile değerlendirilmelerine imkan sağlandı.

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Okul Öncesi Eğitim Kurumları ile Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları yönetmelikleri 208 maddeyken, iki yönetmelik iller ve ilgili tüm paydaşların geri bildirimleri de dikkate alınarak birleştirildi ve 97 maddelik tek yönetmelik halinde sadeleştirildi.

Yönetmelikle, uygulamada çoğunlukla velilerin hazırladığı performans görevi kaldırıldı. Bunun yerine öğrencilerin, sınıf veya okulda yapacakları "ders etkinliklerine katılımları" ile değerlendirilmelerine imkan sağlandı. Yönetmelikte, ders etkinliklerine katılım, öğrencilerin, sınıf veya okulda yaptıkları eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikometri alanındaki becerilerini kullanmasını ve geliştirmesini sağlayan, performansını değerlendirmeye yönelik çalışmaları olarak tanımlandı. Proje uygulamasına ise önceden olduğu gibi yönetmelikte yer verildi.

YORUMLAR 6
  • ali celik 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir sebeb bu. Ama tabi tek sebeb değil.Küçükken bu eğitimi almayan kızlara evlenince işler ağır geliyor.yapmak istemiyor.Erkek bilmediği için çalışan eşine yardım edemiyor.Okuyan çocuklar sürekli ders çalışınca bunları öğrenmeye fırsat bulamıyor.Okulda lüzumsuz çalışmalar yerine bunlar öğretilse tabiki boşanmalarda bir miktar azalma olur.Tabi söz açılmışken şu zamanın en önemli dersi bence psikoloji hem kendini hemde çevreni anlamak için gerekli iyi bir psikoloji eğitimi olsa aileler daha mutlu olur.Boşanmalar azalır.Psikoloji dersinin saati artmalı küçük sınıflarda da hayat bilgisi sosyal bilgiler ve din dersinde bunlara ağırlık verilmeli.Var ama demek ki yeterli olmuyor.
    Cevapla
  • extraor2 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın ali çelik bey. okullarda eskiden uygulanan ev ekonomisi iş ve teknik derslerini şimdi olmadığından bahsederek boşanma sebebi olarak bağlamışsınız ya pes doğrusu..
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    orta öğretime de isteriz. Aynı yönetmeliği liseler için de istiyoruz. Acilen.... sayın bakanım....
    Cevapla
  • ali celik 9 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Elişi derslerinde. Yemek yapılır düğme dikilir.örgü örülürdü.Sürekli bunlar yapılmaz ama en azından kız olsun erkek olsun düğme dikmeyi yemek yapmayı kumaş kesmeyi ütü yapmayı evde temizlik yapmayı beyazlarla renklileri ayırmayı öğrenmesi lazım.Kağıtları kes uhuyla yapıştır.Resimleri kes yapıştır.veya garip garip günlük hayatta hiç kullanılmayacak süslemeler.Okul çocuğu hayata hazırlamalı.Bekar olarak bir başka şehre gittiğinde çocuk basit olarak neyin nasıl olduğunu bilmeli.Çok iyi beceremesede düğme dikmeyi sökülen yeri dikmeyi bilmeli.Yani yaşamını devam ettirecek temel bilgileri bilmeli.Kızların yarısı annesinden öğreniyor. erkekler ve diğer kızlar bilmiyor evlilikleride uzun süreli olmuyor.
    Cevapla
  • orhan 3755 9 yıl önce Şikayet Et
    yanlıştan çabuk dönüldü. meb yaptığı işlere bakın,birinci seferde doğru olan hiç bir işleri yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!