Milli Eğitim sistemi sil baştan değiştiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi ve ilköğretim kurumları yönetmeliğini tamamladı.

Milli Eğitim sistemi sil baştan değiştiriyor
Milli Eğitim sistemi sil baştan değiştiriyor
GİRİŞ 27.07.2014 13:17 GÜNCELLEME 27.07.2014 13:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yönetmelikle, velilerde kafa karışıklığı doğuran sınıfta kalma konusu netleştirildi. Buna göre ilköğretimde öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmayacak. Yeni düzenlemeler şöyle:

 ATATÜRK ANLATILACAK: Okul koridorları ve uygun alanlarda, Atatürk’ün eğitim ve diğer konularla ilgili görüşlerinin olduğu levhalar bulunacak. Talim ve Terbiye Kurulu’nca önerilmiş Türk büyüklerine ait resimler, Türk tarih ve kültürüne ait levhalar, eğitici ve sanat değeri olan resimler, saat, takvim ve okul gazetesi yer alacak.

SINIF TEKRARI: İlkokulda sınıf tekrarı olmayacak. Yeterlik düzeyine ulaşamamış öğrencilere, velinin yazılı talebi üzerine, okul müdürü ve sınıf öğretmeninin kararıyla bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilecek.

DEVAMSIZLIK: Özürsüz olarak aralıksız 10 gün devam etmeyen çocuğun velisi, yazı ile uyarılacak. Buna rağmen özürsüz 30 gün devam etmeyen ve devam ettiği halde üst üste (özel okullar için) iki aylık ücreti yatırılmayan çocukların kaydı silinecek.  

ÖĞLE ARASI 90 DAKİKA

Yönetmelikle, normal öğretim yapılan ilköğretim okullarında yemek ve dinlenme için verilen 40-60 dakika olarak uygulanan öğle arası en az 40, en çok 90 dakika olarak belirlendi.

İKİLİ EĞİTİM: Okul öncesi eğitim kurumlarında günde 50’şer dakikalık aralıksız 6 etkinlik saati süresince ikili eğitim yapılacak. Çocuk sayısının 10’dan az, 20’den fazla olmaması esas olacak. Çocuk sayısı fazla olduğu takdirde ikinci grup oluşturulacak.

KAYITLAR E-OKUL’DAN: Kayıtlar, haziran ayının üçüncü haftasının ilk işgününde başlayacak. Kayıt işlemi, ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınarak, e-okul sistemi üzerinden yapılacak. Herhangi bir belge talep edilmeyecek.

36-66 AY: Anaokuluna 36 ayını tamamlayan ve 66 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılacak. Ana sınıflarına 48 ayını dolduran ve 66 ayını doldurmayan çocuklar kaydedilecek. Okuldan ilişki kesilmeyecek Mecburi ilköğretim çağı dışına çıkmadıkça, öğrencinin okulla ilişiğikesilmeyecek. Öğrenci veya velisinin istemesi halinde okula devameden, mecburi ilköğretimi tamamlayan veya ilköğretim çağı dışına çıktığı için öğrenimini tamamlayamayan öğrenciye, durumunu gösterir öğrenim belgesi düzenlenecek.

OTOBÜS SINIFLAR: Kenar bölge ve kırsal kesimdeki ekonomik durumu yetersiz ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimden yararlandırılması amacıyla gezici otobüs içerisinde ücretsiz okul öncesi eğitim hizmeti veren gezici sınıflar açılabilecek.

DESTEK EĞİTİM ODASI: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla eğitimlerine devam eden çocuklar ile üstün yetenekli çocuklara ihtiyaç duydukları alanlarda destek eğitim hizmetleri verilmesi için okullarda destek eğitim odaları kurulacak. Yaz aylarında eğitim OKUL öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve geliştirmek, çalışan anne ve babanın taleplerini karşılamak için belirtilen sayıda her yaş grubundan başvurunun olması halinde, okul müdürlüğünce Okul Öncesi Eğitim Programı doğrultusunda , çocuklar için önem ve öncelik arz eden konuları kapsayan ve valiliklerce onaylanacak program çerçevesinde iki ayı geçmemek üzere yaz aylarında da eğitim yapılacak. Bu eğitimde , okul öncesi eğitimden yararlanamayan ve gelecek yıl ilkokula başlayacak çocuklara öncelik tanınacak.

YORUMLAR 3
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    eğitim sistemini bilerek KİT yaptılar. malesef KİT gibi görmek istedi bazıları.. diğerleride çıkarlarına uygun geldi:) silbaştan sistem yapılması çok gerekli çünkü çocuklar dökülüyor inanmayan etrafındaki çocuklara baksın
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    @ Yavuz Altın : yeni Türkiyede, Avrupa ve modern dünyadaki sistem gelecek !. madem her gelen bakan değiştiriyor bunada sabret !
    Cevapla
  • Yavuz Altın 9 yıl önce Şikayet Et
    DENEME TAHTASI OLDUK..... Her gelen bakan sistem değiştiriyor... çocuklarımızın ve velilerin kafası allak bullak oldu. YETERRRRR...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı