Öğrenciler dikkat! Puanlar yeniden hesaplandı

Danıştay kararı üzerine tüm öğrencilerin, iptal edilen testleri ve bütün öğrencilerin yüzdelik dilimleri yeniden hesapladı.

Öğrenciler dikkat! Puanlar yeniden hesaplandı
Öğrenciler dikkat! Puanlar yeniden hesaplandı
GİRİŞ 31.07.2014 20:11 GÜNCELLEME 31.07.2014 20:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Temel Eğitimden Ortaöğretime  Geçiş uygulaması çerçevesinde 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen  ortak sınavlarda, tıpkı diğer merkezi sınavlarda olduğu gibi belli durumlarda  kopya analizi yapıldığı kaydedildi. 
 
Bu uygulamalardan birinin de akademik çevrelerce de kabul görmüş,  bugüne değin bütün sınavlarda uygulanan ve halen tüm merkezi sınavlar için  yürürlükte olan "aynı salonda sınava giren adayların belli sayıda soruda aynı  yanlış seçenekte birleşme durumunda ikili kopya işlemine tabi tutulması" kuralı  olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Bu kural, sınavlarda emeğinin karşılığını  eksiksiz almasını arzu ettiğimiz öğrencilerimizin güvenli bir ortamda  başarılarının ölçülmesine yönelik bir uygulama olarak sınav güvenliğinin ana  unsurlarından biridir" denildi. 
 
6165 ÖĞRENCİ İKİLİ KOPYA UYGULAMASINA TABİ TUTULDU

 
8. sınıf öğrencilerinin 28-29 Kasım 2013'te katıldıkları birinci dönem  ortak sınavları ile 28-29 Nisan 2014'te katıldıkları ikinci dönem ortak  sınavlarında da bu genel çerçeve ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında aynı  uygulamanın gerçekleştirildiği anımsatılan açıklamada, bu kapsamda  6 bin 165  öğrencinin ikili kopya uygulamasına tabi tutulduğu bildirildi. 
 
  Bu öğrencilerden bir kısmının açtığı iptal davaları sonrasında,  Danıştay 8. Dairesinin "ikili kopya" uygulamasının yasal dayanağı ve sonuçlarıyla  ilgili olarak yürütmenin durdurulması yönünde bir karar verdiğinin kaydedildiği,  açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
 
"Bakanlığımız, yürütmeyi durdurma kararına göre tercih ve yerleştirme  işlemleri öncesinde öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla  sadece dava açan sınırlı sayıda öğrenci için değil, ikili kopya işlemi yapılan  tüm öğrencilerimiz için yeniden değerlendirme yapmış, bu öğrencilerin iptal  edilen testleri ve Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ile sınavlara giren bütün  öğrencilerimizin yüzdelik dilimlerini yeniden hesaplamıştır. 
 
GÜNCELLENEN YÜZDELİK DİLİMLERİ DİKKATİ ALARAK...
 
Öğrencilerimizin puanları ve yüzdelik dilimleri 31 Temmuz 2014 günü  saat 19.00 itibariyle www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde  yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasında yayımlanmaya başlamıştır. 31 Temmuz  2014 günü saat 19.00'dan önce başvurularını yapan öğrencilerimiz de güncellenen  yüzdelik dilimleri dikkate alarak, tercihlerini gözden geçirip  yenileyebileceklerdir."
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • yunus emre 9 yıl önce Şikayet Et
    İkili kopya uygulaması. Bir öğretmen olarak bu sınavda ikili kopya incelemesi yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. İkili kopya incelemesi rastgele yerleştirilmiş salonlarda, farklı yerlerde eğitim almış adayların, sınav salonunda ya da hemen öncesinde organize olup, gözetmenin eksikliğinden faydalanılması durumlarında kopyayı ortaya çıkaran bir sistemdir. TEOG da küçük okullarda tamamı aynı bilgi kaynağını(öğretmen, kitap vs.)öğrenciler yanlış öğrendikleri bilgi ile aynı sorulara aynı yanlış cevabı verebilirler. bunu ayırt etmek mümkün değildir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar