Okulun hatası 70 öğrenciyi yaktı!

ÖSYM sistemine okul kodunu yanlış giren okul idaresi, 70 öğrenciyi üniversiteden etti.

Okulun hatası 70 öğrenciyi yaktı!
Okulun hatası 70 öğrenciyi yaktı!
GİRİŞ 03.08.2014 14:09 GÜNCELLEME 04.08.2014 09:26

Kocaeli’nde bir okulun yönetiminin ÖSYM sistemine okul kodunu yanlış girmesinden dolayı, okuldan bu yıl mezun olan 70 öğrenci, üniversite sınavlarında kazandıkları bölümlere yerleşemedi.

İzmit’te bulunan Kocaeli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde okul yönetiminin yaptığı bir hata sebebiyle bu yıl mezun olan tüm öğrenciler üniversite sınavlarında mağdur oldu. Okul yönetiminin yaptığı bu hatanın düzeltilmesini isteyen öğrenci ve veliler Kocaeli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi önünde toplanarak bu hatanın düzeltilmesini istedi. İddialara göre, geçtiğimiz yıl Kocaeli Sağlık Meslek Lisesi olarak öğrenci yetiştiren okul Anadolu Lisesi statüsü kazandı ve ÖSYM tarafından her okula verilen okul kodu değişti. Üniversite sınavlarına başvuru dönemine gelindiğinde ise okul yönetimi ÖSYM’ye, Kocaeli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak atanan yeni okul kodu yerine Kocaeli Sağlık Meslek Lisesi olarak faaliyet gösterilen dönemdeki eski kodu bildirdi. Bu sebeple okuldan bu yıl mezun olan 70 öğrencinin üniversite sınavı katsayı puanları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mezunu olarak değil Sağlık Meslek Lisesi mezunu olarak değerlendirildi. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi katsayı puanlarından faydalanamayan öğrenciler yüksek puan almalarına rağmen üniversitelerin herhangi bir bölümüne yerleşemediler.

Konuyla ilgili konuşan öğrenci velilerinden Hanife Yılmaz, “Tercih sonuçları açıklandığında kardeşim yerleşemediğini gördü. Hemen diğer arkadaşlarıyla iletişime geçti ve hiç kimsenin yerleşemediğini öğrendik. Buna okul birincisi de dahil. Daha sonra bu konuyla alakalı okul yönetimine geldik. Okul müdürümüz hatasını kabullenerek hepimize bir konuşma yaptı ve kendilerinin kodu girmeleri gerektiğini ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bunu onaylayarak ÖSYM’ye göndermesi gerektiğini söyledi. Ben de şunu sormak istiyorum. Biz herhangi bir yerde TC Kimlik Numaramızın bir hanesini bile yanlış yazdığımızda hiç kimsenin ismi çıkmazken, ÖSYM böyle bir okul kodu hatasını nasıl fark etmedi. Bu öğrenciler 4 yıllık mezun olarak gözükmüyorlar. Şu durumda Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun değiller. Birer geçici diploma vermişler ama bunun hiçbir anlamı yok. Şu anda hiçbiri ne anestezi mezunu ne de acil tıp mezunu. Sınıflar 25 kişilik. Ne anestezi sınıfından bir tane anestezi bölümüne giden var ne de acil tıptan bir tane acil tıp bölümüne yerleşen var. Üç kişi yerleşti zaten, okul birincimiz bile farklı bir bölüme yerleşti. Biz öncelikle bunun düzeltilmesini istiyoruz. Birini suçlamak değil amacımız ama Milli Eğitimden bize 3 tane yardımcı gönderildi. Biz şu anda avukat sürecine geçtik zaten. Okula bir sürü dilekçe yazdık ama hiçbir sonuç alamadık. Kocaeli’nde bütün sağlık meslek liselerinin okul kodu değişti ancak hiçbirinde böyle bir sorun yaşanmadı. Bu da bu durumun sorumlusunun okul müdürü ve müdür yardımcısı olduğunu gösteriyor” dedi.

Okul birincisi Buse Elhakan ise “Biliyorsunuz geçen hafta tercihler açıklandı. O gün zaten baktık ve hepimiz şoka girdik. Anestezi mezunu olarak hiçbirimiz kendi bölümümüze giremedik. Araştırmalarımız sonucunda öğrendik ki biz ilk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi mezunlarıyız. Bu yüzden de okul kodu değiştirilmediği için biz mağdur olduk. Dört yıl boyunca gece gündüz çalıştık. Bütün emeklerimiz boşa gitti” şeklinde konuştu.

Okul yönetimi ise konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi