'Zorla imam hatip' iddiasına sert cevap!

Bakan Avcı, "TEOG tercihleri ile imam hatip liselerine hiç kimsenin zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz" dedi.

'Zorla imam hatip' iddiasına sert cevap!
'Zorla imam hatip' iddiasına sert cevap!
GİRİŞ 04.08.2014 12:58 GÜNCELLEME 04.08.2014 12:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde tercih yapmayan öğrencilerin imam hatip liselerine yönlendirildiği iddialarına ilişkin "Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır bugüne kadar" dedi.

KATİYEN SÖZ KONUSU OLAMAZ

Bakan Avcı, Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde branş öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "TEOG'da tercih yapmayan öğrencilerin otomatik olarak imam hatip liselerine yönlendirildiğine" dair iddialar olduğunu hatırlatması üzerine Avcı, tercihlerin nasıl yapılacağını, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin çok iyi bildiğini söyledi.

Bu tür söylentilerin 1 milyon 300 bin öğrenci ile velilerini tedirgin etmek için özellikle çıkartılan spekülasyonlar olduğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Hangi öğrencinin hangi tercihler doğrultusunda hangi okullara gideceğini en iyi velilerimiz bilir. Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır bugüne kadar. Kaldı ki en büyük kontenjan meslek liselerinde, sonra anadolu liselerimizde, sonra anadolu imam hatip liselerinde, sonra sosyal bilimler liselerinde... Dolayısıyla kontenjanlar müracaatlara uygun. Öğrencilerimiz de kendilerine en uygun olan tercihlerini seçimlerini yapacak ve okullarına yerleşecekler. Özellikle velilerimizden rica ediyorum. Bu konularda çok dikkatli olsunlar çünkü onları tedirgin etmek için çok sistematik bir çaba olduğunu müteakip defalar söyledim. Onlara karşı da duyarlı olmalarını özellik rica ediyorum."

Avcı, daha sonra ildeki değişik branşlardan 30 öğretmen ile bir araya geldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Malesef Türkiyedeki muhalefetin yalan ve iftiraları ve yandaş yayın organları !. mesela cumhuriyyet- sözcü- - doğan medya falan filan !
    Cevapla
  • ömer işbilir 9 yıl önce Şikayet Et
    algı. bunlar paralelcilerin hükümeti yıpratmak için olusturdugu bir algıdır baska bisey olamaz bu devirde kim kimi neye zorlayabilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!