Lise nakil başvuruları yarın başlayacak

MEB'in lise yerleştirmeleri sonrası, başka bir okula nakil yaptırmak isteyenlerin başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak.

Lise nakil başvuruları yarın başlayacak
Lise nakil başvuruları yarın başlayacak
GİRİŞ 24.08.2014 12:41 GÜNCELLEME 24.08.2014 12:41

Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, başka bir okula nakil yaptırmak isteyenlerin başvuruları yarından itibaren alınmaya başlanacak. Başvurular, 28 Ağustos'a kadar devam edecek.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere kesin kaydı yapılan öğrenciler, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna nakil talebinde bulunabilecek.

Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek ve nakiller puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Resmi okullar arasındaki nakil işlemleri, veli tarafından öğrencinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine yapılacak.

Özel bir liseye nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri ise ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Nakil kontenjanları internetten öğrenilebilecek

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak.

Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.

26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Milli Eğitim Bakanlığının "e-okul.meb.gov.tr" adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir