Karadeniz’de bir ilk: Dev İmam Hatip kompleksi

Ordu’nun Kumru ilçesine 35 dönümlük arazi üzerine dev bir İmam Hatip kompleksi inşa ediliyor. Okul Karadeniz için ilk olma özelliği taşıyor.

Karadeniz’de bir ilk: Dev İmam Hatip kompleksi
Karadeniz’de bir ilk: Dev İmam Hatip kompleksi
GİRİŞ 26.08.2014 13:45 GÜNCELLEME 26.08.2014 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kumru ilçesi Akçadere sınırları içesinde Küşnafak Kayalıkları mevkiinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen 35 dönümlük arazi üzerine yapılacak okul çevre il ve ilçelere de hizmet verecek. Başka okulların inşası için zemin hazırlanan bölgenin eğitim vadisine dönüştürülme planı da var.

32 derslikli, içerisinde yüzme havuzu ve sosyal alanları olan 1000 öğrencinin eğitim görmesi planlanan okul için 14 milyon liralık yatırım bedeli öngörülüyor.

Kampüsün içerisinde ayrıca çeşitli faaliyetlerin yapılabileceği 500 kişilik toplantı ve yine aynı ölçekte üç ayrı yemek salonu yapılması planlanıyor.

KUMRU'YA DEV İMAM HATİP KOMPLEKSİ

Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan, Karadeniz için ilk olma özelliği taşıyan dev eğitim kampüsü projesini okulun yapılacağı arazi üzerinde Haber7 Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'ye anlattı.

Araziye herhangi bir para ödemeden bölgeye önemli bir yatırım kazandırıldığını ifade eden Özkan, 35 dönüm bir arazi üzerine 32 derslikli bir okul binası, yanına yurt binası kapalı spor salonu  ve spor sahaları ile sosyal alanları ile beraber dev bir eğitim kampüsü kurulması için sürecin başladığının müjdesini verdi.

BİR ÖRNEĞİ DE ANKARA'DA OLAN ÖZEL BİR PROJE

Özkan, “Bu proje, Ankara'ya yapılması planlanan ve projesi özel çizilen Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nin bir örneği... Ankara’da inşaa edilecek okul tamamen yabancı öğrencilerin kabul edileceği bir eğitim merkezi olacak. İlçemize yapılacak okul da sadece 1 kat daha düşürülmüş bir örneği olacak ve tamamen yerli öğrencilere eğitim hizmeti verecek. Ankara'da yapılacak olan 42 derslik okulu, 32 dersliğe indirerek ilçemize uyarlandı. 2300 metrekare alana oturacak binanın zemininde 150 metrekarelik yüzme havuzu da olacak.” bilgisini verdi.

ULUSLARARASI EĞİTİM VERECEK İMKANLARA SAHİP OLACAK

Uluslararası öğrenci kabul edebilecek kapasitede imkânlara sahip olan bir okul projesinin farkına özellikle vurgu yapan Özkan, havuzu, kütüphanesi, sosyal alanları ile Karadeniz'de pek çok okulda bulunmayan imkânların yeni inşa edilecek kampüs alanı içinde olacağını söyledi. Özkan, konferans salonları, toplantı salonları, laboratuvar imkânları ile de okulun adından söz ettireceğini ifade etti.

Projenin ilçenin gelişimine de önemli bir katkılar sağlayacağını belirten Özkan, okulun dışarıdan gelecek öğrencilere de açılacağını söyledi.

KARADENİZ'İN YENİ EĞİTİM VADİSİ OLMA HAYALİ

Okulun yapılacağı coğrafyayı bir eğitim vadisine dönüştürme hayalinde olduklarını ifade eden Özkan, bunun için şartları ve altyapıyı da hazırladıklarını dile getirdi. Özkan, “Okulumuzun başarılı öğrencileri çekeceğimiz bir çekim merkezine dönüşeceğini umut ediyoruz. İleride bu okulda kazanılacak başarılar bu okulun ve kampüsün kapasitesinin daha da artırılmasına ihtiyaç duyulacaktır.

İmam hatip lisesi kampüsünün inşa edileceği arazinin ilçenin 1.5 kilometre dışında olması ile ilgili eleştirilere de cevap veren Özkan, bunun bir dezavantaj gibi görünse de bir avantaj olduğunu savundu. Özkan, “Burada eğitim görecek öğrencilerimiz bu sayede tamamen kendilerini eğitime verecekler ve dış etkenlerden tamamen arındırılmış bir doğayla başbaşa güzel bir coğrafyada eğitim imkânı bulacaklar” dedi.

SADECE BİR OKUL DEĞİL SOSYALLEŞME ALANI OLACAK

Kampüs içinde geniş katılımlı yemekli davetlerin verilebileceği, geniş katılımlı toplantıların yapılabileceği bir sosyal alan da oluşturulacağını da aktaran Özkan, İlçedeki pek çok sosyal kültürel etkinliklerin burada yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Buraya sadece bir okul yapılmadığını bölge halkı için bir sosyalleşme alanı inşa edileceğini belirten Özkan, bunun da bölge için önemli bir değer olduğunu ifade etti. Bu anlamda da okulun bu coğrafyadaki tek okul olacağını belirten Özkan, “Bu Hükümetimizin ve Milli Eğitim Bakanlığımızın Okullar Hayat Olsun projesinin tam ifadesidir. Yeşillikler içindeki güzel arazisi ile de halkımızın dinlenme ve stres atma mekânı olacaktır.” dedi.

KIŞ ÖNCESİ İLK KAZMA VURULUYOR

Kısa bir süre içinde inşaat çalışmalarına başlanabileceğinin müjdesini de veren Özkan, “Şu an projede ihale öncesi aşamadayız. Zemin etüdü ve yaklaşık maliyetlerin hesaplanma aşamaları yaşanıyor. Kasım ayı gibi ihaleye çıkılarak kıştan önce ilk kazmanın vurulmasını bekliyoruz

Belediyemizin de kampüs alanı ile ilgili önemli katkıları oldu. Belediyemizin imkânları ile arazide düzleştirme çalışmaları yapıldı. Bu da projenin başlaması aşamasını hızlandırdı. Öte yandan yeni eğitim kampüsümüze gidecek yolu da önemli ölçüde kısaltma imkânı bulduk. Bu açılan yeni yol bölgenin daha da değerli hale gelmesini sağladı.

Yurdumuzun dört bir yanından binlerce öğrencinin eğitim göreceği önemli bir eğitim kampüsünü Kumru'ya kazandırıyoruz. Bu yatırımın kıymeti yapıldıktan sonra daha da iyi anlaşılacaktır.” şeklinde konuştu.

"BU YATIRIM BÖLGEMİZ İÇİN BİR ZARURETTİ"

Bu yatırımların ihtiyaçtan öte bir zaruret olarak düşünülmesi gerektiğini hatırlatan Özkan, bu yatırımların arazi sıkıntısı sebebiyle uzun yıllar boyunca ötelenmek zorunda kaldığını dile getirdi. Karadeniz'in engebeli bölgelerinde yatırım için geniş araziler bulunmamasından yakınan Özkan, bu 35 dönümlük arazi ilçeye önemli bir eğitim yatırımı alanı açtığını da belirtti.

Özkan son olarak, Akçadere Mahallesi’ndeki Kuşnafak Kayaları'nın tarihi dokusunun da bu eğitim kampüsü sayesinde daha da önem kazanacağını da hatırlattı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • mehmet ali bayraktar 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir proje ama. ordu için hatta karadenizim için güzel bir proje... aması var tabi mekanları büyütmek veya güzelleştirmek kaliteli insan yetiştirmek için çare değil... kaliteyi arttırmak her şeyden daha önemli... kemmiyyet değil keyfiyyet daha önemli anlayacağın... yine de milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!