TEOG lise kayıtları ve nakil işlemleri ne zaman?

TEOG Yerleştirme Sonuçlarına göre lise kayıtları için lise nakil işlemlerinde son güne gelindi. TEOG Nakil işlemleri için bugün son gün.

TEOG lise kayıtları ve nakil işlemleri ne zaman?
TEOG lise kayıtları ve nakil işlemleri ne zaman?
GİRİŞ 29.08.2014 11:51 GÜNCELLEME 29.08.2014 12:21

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG lise yerleştirme sınavı sonuçları ve tercih işlemlerinin ardından TEOG sisteminde nakil başvuruları alındı ve bugün nakil işlemlerinde son güne gelindi.

Başvuruları daha önce alınan TEOG tercih ve kayıt işlemlerinin ardından bugün nakil işlemlerinin yapılması için son güne gelindi. Nakil işlemleri için son tarih olarak 29 Ağustos saat 19:00 belirlendi.

Ayrıca bu yıl lise yerleştirme sisteminde yapılan düzenlemeler ile okulunu beğenmeyenlere de büyük kolaylıklar sağlanıyor. Okulundan memnun olmayanlar için Eylül ayının sonuna kadar nakil işlemleri yapılabilecek.

Bu yıl ilk kez hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunmaları hâlinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. 25-28 Ağustos’ta (saat 17:00’ye kadar) nakil başvuruları alınacak. 29 Ağustos saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek.

NAKİL BAŞVURUSU AYRI AYRI YAPILACAK

Yerleştirmeye yönelik nakil başvuruları haftalık olup, her bir periyot için nakil başvurusu ayrı ayrı yapılacak.

Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Nakil yerleştirme döneminde, başka bir resmî/özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. İşlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek.

Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacak.

NAKİL KONTENJANLARINI İNTERNETTEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.

Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak. Öğrenciler, her bir nakil talebinde tek okul tercihinde bulunacak. Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek. 26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Milli Eğitim Bakanlığının "e-okul.meb.gov.tr" adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri