DGS Tercih Sonuçları, DGS Yerleştirme Sonuçları

2014 DGS (Dikey Geçiş Sistemi) sonuçları ve DGS Tercih Sonuçları ÖSYM sonuç sayfasında açıklandı. İşte DGS Yerleştirme Sonuçları:

DGS Tercih Sonuçları, DGS Yerleştirme Sonuçları
DGS Tercih Sonuçları, DGS Yerleştirme Sonuçları
GİRİŞ 29.08.2014 17:08 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:14

19 Temmuz 2014 DGS sınavı için adayların tercihleri ve puanları doğrultusunda DGS Yerleştirme sonuçları açıklandı ve ÖSYM tarafından DGS Sonuç sayfasında yayına alındı. 2014 DGS Yerleştirme bilgileri ve Dikey Geçiş Sınavı tercih sonuçları için tıklayın.

2014 DGS sınavına göre öğrencilerini tercih ve yerleştirme sonuçları 29 Ağustos günü açıklandı ve kayıtlar 8 Eylül-12 Eylül arasında yapılacak. 

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2014-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2014-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir. Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Üniversiteler tarafından kayıtlar 8-12 Eylül 2014 tarihlerinde alınacaktır.

2014-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2014-2015 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek