Eğitim gönüllüsü hanımefendiden kızlara özel lise

Türkiye’nin ilk yüzde yüz kız lisesi İstanbul Bakırköy’de açıldı.

Eğitim gönüllüsü hanımefendiden kızlara özel lise
Eğitim gönüllüsü hanımefendiden kızlara özel lise
GİRİŞ 30.08.2014 09:35 GÜNCELLEME 30.08.2014 11:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Anadolu lisesi tercihlerini yapma aşamasında olan kız öğrencilere yeni imkânlar sunan Valide Sultan Anadolu Kız Lisesi 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında 380 öğrenci alacak. Belli oranlarda burs imkânının da sunulacağı ilk yıl, erken kayıt yaptıran öğrencilerden yemek, kıyafet ve kitap ücreti alınmayacak.

İstanbul’daki karma eğitim kurumlarında eğitim gören kız öğrencilere yeni bir tercih şansı daha sunuluyor.Eğitimci Seher Başer’in girişimleriyle kurulan Valide Sultan Anadolu Kız Lisesi, bu yıl ilk öğrencileriyle eğitim hayatına başlıyor. İşletmeci kökenli olan Seher Başer; basım-yayın, dershanecilik hizmetlerinin ardından eğitim camiasına önce kurduğu akşam liseleri ile girdi. Önceki yıl, Bağcılar Özel Başer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni eğitim dünyasına kazandıran Başer, Valide Sultan Kız Koleji’nin kuruluş hikâyesinden itibaren kayıt döneminde velilere yön verecek konularla ilgili sorularımızı cevaplandırdı.

- Kız koleji (lisesi) kurma fikri nasıl doğdu?

S. Başer: Dünyada ve Türkiye’de karma eğitim uygulanan okullarda yaşanan sorunlarla ilgili yapılan bir araştırmayı inceledim, İstanbul’daki eğitimci dostlarımız bu konuda karşılaştıkları sorunları anlattılar. Bu tip kurumlarda birçok kız öğrencinin eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı yürütemedikleri, sıkıntılarla karşılaştıklarını gözlemledim ve harekete geçtim. Çalışmalarımıza velilerden büyük destek geldi. Bu da doğru bir iş yaptığımız sonucunu doğurdu.

- Neden önceliğiniz kızlar?

S. Başer: Okul çağındaki kızlarımızın daha hassas ve korunmaya muhtaç olduklarını düşünüyorum. Bu günün genç kızları yarının anneleri olacak. Aileye ve topluma yön veren gelecek nesiller, annelerin ellerinde büyüyüp yücelecek.  Bu yüzden kızlarımızın iyi yetişmelerine önem veriyorum. Onlar, ülkemiz ve milletimiz için büyük önem arz ediyor.

- Valide Sultan Kız Koleji’ni diğerlerinden ayrılan bir kaç özelliğini sıralar mısınız?

S. Başer: -Anadolu Lisesi programı uygulanacak ve öğrencilerimize yaparak yaşayarak öğrenecekleri teknoloji destekli bir öğrenme ortamlarının sunulacak olması,

-Hazırlık sınıfı olması, iyi yabancı dil eğitimi verilecek olması,

-Deneyimli ve özverili bir eğitim öğretim kadrosu,

-Öğrencilere ve velilere rehberlik edecek bir çalışma programının uygulanması,

-Temel ahlaki değerlere, görgü kurallarına, insan haklarına önem vermesi ve mezunlarına bir hanımefendi kimliği kazandırma gayretinin var olması.

- Eğitim kurumunuz nerede hizmet verecek?

S. Başer: Bakırköy Meydanı’ndan 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan okulumuz, İstanbul Caddesi Reyhan Sokak’ta faaliyete geçti.

- Kayıt döneminde aradığınız şartlar neler? 

S. Başer: Hazırlık ve lise 1 sınıfı öğrencilerinde kayıt için 8.sınıf mezunu olma şartı aranıyor. Ara sınıflarda ise geldikleri okulda disiplin sorunu yaşamamış olmaları önceliklerimiz arasında.

- Okuldaki belli başlı donatılarınız neler?

S. Başer: Tam donanımlı sınıflarımız, akıllı tahta sistemlerimiz, tablet uygulamalarıyla desteklenen içeriklerimiz, fen laboratuvarlarımız, spor ve sanat etkinlik salonlarımız, dış çevreden soyutlanmış bahçemiz, mescidimiz, kantinimiz mevcuttur.

 - Müfredat nasıl olacak? Eğitimcilerin profili hakkında kısa bilgi verir misiniz?


Okulun kadrosu

S. Başer: Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu ortaöğretim kurumlarında uygulanması gereken müfredatı uygulayacağız. Öğrencilerimize üniversiteye hazırlık sürecinde, dershaneye ve özel derse ihtiyaç duymadan dersi derste öğrenebilecekleri etüt sistemimiz olacak. Burada farkı ortaya çıkaracak olan hazırlık sınıfı, ikinci yabancı dilin de kullanılabilir düzeyde öğretilmesini sağlayacak seçmeli derslerdir. Öğretmenlerimiz ise üniversitelerin öğretmenlik bölümlerinden mezun olup, yüksek lisans düzeyinde güncel bilgilere sahip, teknolojiyi eğitim öğretim ortamlarında kullanabilen ve alanlarında tecrübeli aynı zamanda özel eğitim sektöründe başarıları ile tanınan proje ödüllü eğitimci ve yöneticilerden oluşuyor.

- Hazırlık sınıfı vs olacak mı? 

S. Başer: Hazırlık sınıfımız bulunmaktadır. İyi bir yabancı dil eğitimi için ciddi bir destek sağlayacaktır. Ancak öğrencilerimize uygulayacağımız muafiyet sınavı ile hazırlık sınıfını geçebilecek öğrencilerimiz 9. Sınıftan öğrenime başlayacaklardır.

- Okul ve sınıf mevcutları ne olacak?

S. Başer: Okulumuzun öğrenci kontenjanı 380 kişidir. Sınıf mevcudumuz 20-24 kişi arasında planlandı.

-Sunulacak sosyal yönlü imkânları sıralar mısınız?

S. Başer: Öğrencilerimiz, periyodik olarak düzenlenecek seminerlerle kamuoyunda gündemde olan kariyer sahibi insanlarla görüşme, fikir alışverişinde bulunma imkânına sahip olacaklar. Gelenekselden moderne pek çok sanat etkinlikleriyle ( tezhip, ebru, minyatür, hat, yağlıboya) kendilerini geliştirebilecekler. Serbest saatlerinde sosyal sorumluluk projeleri üretebilecekler. Ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılımlarını da teşvik edeceğiz.

-Bir aile, kızını neden sizin kurumunuza göndermeli?

S. Başer: Öncelikle olumsuz dış koşullardan soyutlanmış, güvenli bir eğitim öğretim ortamımız bulunuyor. Kızlarımıza bir lise programının yanında temel ahlaki değerleri, görgü kurallarını, nezaket ölçülerini ve çeşitli becerileri kazandıracağız. Bunlar sözde değil öğretmenlerimizin uyguladığı programlar ile hayat bulacak. Öğrencilerimizin aile ve toplum içerisinde davranışlarındaki gelişimini velilerimiz de gözlemleyip paylaşacaklar.

- Velilere nasıl ulaştınız?

S. Başer:. Velilere birebir ulaşmaya çalıştık. Onlara mektup yazdık. Girişimlerimizi broşür dağıtımı ve billboard reklamları ile destekledik. En etkili reklamın görüp yaşayarak olacağını biliyoruz. İlk adımda kız öğrenciler için böyle bir eğitim kurumunun temel bir ihtiyaç olduğu düşüncesiyle hareket ettiğimiz için gördüğümüz ilgi zamanla referansa dönüşüyor.

Öğrencilerin barınma- yemek - ulaşım gibi ihtiyaçları konusunda destekleriniz olacak mı?

S. Başer: Pansiyonumuz şu an için yok. Öğrencilerimizin diğer eğitim kurumlarında olduğu gibi servislerle evlerden alınıp ve akşam yine evlerine götürülmesi planlanıyor. Yemek ihtiyacı ise okulumuzun yemekhanesinde sağlık ve hijyen kuralları dikkate alınarak hazırlanıp verilecektir.

– Kayıtların ardından öğrenci kabul edecek misiniz?

S. Başer: Başka okullara kayıt yaptırmış öğrenciler tasdiknameleri ile yıl içerisinde de okulumuza kayıt yaptırabilirler.

- Kurumuzun yönetim yapısı konusunda da bilgi verir misiniz?

S. Başer:  Kurumumuz muhafazakâr ama herhangi bir yapıya mensup olmayan bir yönetim yapısına sahiptir. Milli manevi değerlere sahip bir yönetim anlayışımız var. Herhangi bir cemaat tarikat vs gibi bağlantılarımız da yok. Hür düşünceye açık, demokrat muhafazakâr insanlarız. Siyaseti de eğitimin dışında tutmak olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor.

- Bakırköy dışında şubeleriniz var mı?  

S. Başer: Valide Sultan Kız Koleji sadece Bakırköy’de bulunmaktadır. Ayrıca Yenibosna ve Güneşli’de akşam liseleri, Güneşli’de Anadolu Sağlık Meslek Lisesi faaliyetlerini yürütmektedir.

-TOEG sınav sonuçları açıklanmak üzere. Aday öğrencilere mesajınız nedir? 

S. Başer: Öğrencilerimizin hayata atılmadan önce önemli olan arzu ettiği bir üniversitede öğrenim görmesidir. İyi bir lise eğitimi onları hayallerine ulaştıracaktır. Ümit ediyorum ki, iyi bir tercih yapmışlardır. Hepsine lise hayatlarında başarılı çalışmalar diliyorum.

Erken kayıt avantajı

Seher Başer, erken kayıt takviminin eylül ayının sonuna kadar devam edeceğini belirterek, velilere ’’Erken kayıt yaptıran öğrencilerimize yüzde 30 öğretim bursu yanında bu yıla mahsus olmak üzere yemek, kıyafet ve kitaplarını da kurumumuz karşılamaktadır. Bu avantajı kaçırmayın’’ çağrısında bulunuyor.

Bu burslar kaçmaz

Öğrencilerin başarılarının ödüllendirilmesi gerektiğini söyleyen Başer, ‘’ Başarılı çocuklarımızı daha iyi yerlere taşımak bizlere gurur verecektir. TEOG sınavında yüzde 1’lik dilimde yer alan öğrencilerimize yüzde 100 burs, yüzde 5’lik dilimde yer alanlara yüzde 75,  yüzde 10’luk dilimde yer alanlara ise yüzde 50 öğrenim bursu veriyoruz. Burslarımız mezun olana kadar, eğitim takvimine bağlı olarak devam edecektir’’ mesajı veriyor.

YORUMLAR 3
  • MUSAB CAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlara vesile olur İNŞALLAH.. Karma eğitim sistemi iflas etmiştir.Böyle okulların açılması ve sayılarının artırılması sağlıklı bir nesil için gerekli.
    Cevapla
  • burak burak 9 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ve amerikanın en başarılı okulları,. karma eğitim yapmayan erkek veya kız okullarıdır, sınavla bile değil sınavı geçenlere yaptıkları mülakatla öğrenci alırlar, bizim ulusalcı kemocanlara göre ise bu yobazlıktır.
    Cevapla
  • Imran Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    karma egitim. karma egitim zaten basarisizdir. bunu kanitlayan bir cok bulgu ve bilimsel arastirma var. türkiyede karma egitimi kaldirmali. bunun avrupada bir cok örnegi var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi