AÖF Kayıtları Başladı. AÖF kayıt tarihleri

Açık Öğretim Fakülteleri kayıtları başladı. AÖF kayıt tarihleri ve son gün ne zaman, AÖF kayıtları için gereken belgeler neler?

AÖF Kayıtları Başladı. AÖF kayıt tarihleri
AÖF Kayıtları Başladı. AÖF kayıt tarihleri
GİRİŞ 03.09.2014 10:36 GÜNCELLEME 03.09.2014 22:48

AÖF için kayıtların başladığı açıklandı. Açık Öğretim Fakülteleri'ne kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıtlarını en son hangi tarihe kadar yaptırabileceği ve kayıt yapmak için hangi şartların arandığı yayınlanan kılavuz ile adaylara açık bir şekilde belirtildi.

AÖF kayıtlarının 1 Eylül'de başlaması ile beraber adaylar da AÖF kayıtları için gereken belgelerin neler olduğunu kılavuz aracılığıyla öğrenip internetten kayıt başvurularını yapmaya başladı.

AÖF kayıtları için öncelikle internetten başvuru yapılması ve kayıtlar için bir miktar harç ödenmesi gerekiyor.

AÖF kayıt yapmak için tıklayın.

AÖF kayıt tarihleri

Başvuru Tarihi: 1 Eylül 2014 Saat: 00.00 - 12 Eylül 2014 Saat: 17.00

Kayıt Tarihi: 1 Eylül 2014 - 10 Eylül 2014, Mesai Saatleri

Mazeretli Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014, Mesai Saatleri

AÖF başvuru ve kayıt

1) INTERNET BAŞVURU

 

ÖSYS Yeni Kayıt başvuru koşulları aşağıdadır:


2014 ÖSYS ile Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin programlarına yerleştirilen, en az lise veya dengi okul mezunu adaylar bu sayfa üzerinden internet başvurularını yapabilirler.


Başvuru koşullarını taşıyorsanız 1 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden yapınız.Internetten başvuru işlemleri 12 Eylül 2014 saat 17.00’da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası ise bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.

 

 
2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

2014 ÖSYS ile Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin programlarına yerleştirilen adaylardan istenen belgeler:


   - Öğrenim Belgesi

   - Askerlik Durumu Beyanı (sadece erkek adaylar)
   - Fotoğraf

   - Internet Başvuru Belgesi

   - Fotoğraflı-İmzalı Form

   - Öğrenci Bilgi Formu

 

* Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adaylar ayrıca “tam teşekküllü resmî bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m'den, bayan adayların 1.65m'den kısa olmadığını belgeleyen sağlık kurulu raporu” ile “sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belge” lerini kayıt için AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi Yurtdışı Öğrenci Giriş Sınavı (AYÖS) ile Kayıt Yaptıracak Adaylardan İstenen Belgeler:

   - Lise Diplomasının Onaylı Fotokopisi

   - Lise Diploması Denklik Belgesinin Onaylı Fotokopisi

   - Türkçe Yeterlilik Belgesi

   - Askerlik Belgesi (Sadece uyruğundan biri T.C. vatandaşı olanlar)

   - Fotoğraf

   - Internet Başvuru Belgesi

   - Fotoğraflı-İmzalı Form

   - Öğrenci Bilgi Formu

  3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİ

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen "Dönem Öğretim Gideri" ödemelerini 1 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014 tarihleri arasında, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce Vakıfbank’a yapmalıdırlar.

- Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren şehitlerin eş ve çocukları, maluller, şeref aylığı alan ve bunların eş ve çocukları banka ödemesini yapmayacaklardır. 

- Engelli Öğrenciler; Sağlık kurulu raporu ile % 40 ve daha fazla oranda engelli olduğunu belgeleyen öğrenciler banka ödemesini yapmayacaklardır. 

  4) AÖF BÜROSUNDAN KAYIT

Yukarıda tanımlanan belgeler ile birlikte 1 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014 tarihleri içerisinde herhangi bir AÖF bürosuna giderek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. 

ÖNEMLİ NOT

Engelli öğrencilerimizin, sınavlara kendileri için ayrılmış salonlarda katılabilmeleri için durumlarıyla ilgili Sağlık Raporunun fotokopisini kayıt anında AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı