Öğretmen olma yolu sil baştan değişiyor

40 bin atama için gün sayan Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmen olma kıstaslarını da sil baştan yeniliyor.

Öğretmen olma yolu sil baştan değişiyor
Öğretmen olma yolu sil baştan değişiyor
GİRİŞ 13.09.2014 12:00 GÜNCELLEME 13.09.2014 12:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Oğuz Şahin'in haberi

Yeni eğitim döneminde 40 bin öğretmen alımı için düğmeye basan Milli Eğitim Bakanlığı bir yandan da 'eğitimci ordusu'nun revizyonuna odaklandı. Bakanlık, bir süredir üzerinde çalıştığı “Öğretmen Strateji Belgesi”ne son şeklini verdi. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak belgeye göre, öğretmen yetiştirmede önemli değişikliklere gidilecek. Üniversite adaylarından yıllarını eğitime harcamış öğretmenlere kadar her aşamada düzenleme yapılacak.  

İşte Milli Eğitim'in yeni yol haritası:

> Öğretmenlik programlarını tercih eden başarılı öğrencilere burs ve yurtlarda barınma garantisi verilecek.
> Öğretmen yetiştirme programlarından diğer alanlardaki programlara geçiş kolaylaştırılacak.
> ”Pedagojik formasyon” yeni bir sistemle elden geçirilecek.
> Başarılı yönetici ve öğretmenlere, standartları MEB tarafından tanımlanan “mentörlük eğitimi ve sertifikası” verilecek. Fakülte-okul işbirliği süreci yeniden yapılandırılacak.
> Branşlara göre öğretmen ihtiyacı projeksiyonu çıkarılacak ve kontanjanlar kamuoyu ile paylaşılacak. Böylece adaylar devletin o bölümdeki ihtiyacını görerek tercihte bulunacak.
> İstihdam imkanı daralan veya kaldırılan branşlardaki mevcut öğretmenler, acil ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilecek.
>  KPSS/10 (eğitim) sınavı, öğretmen yeterliliklerine göre ayrıntılandırarak yeniden tasarlanacak.
>  Özel öğretim kurumlarında öğretmen olarak çalışanların, bu hizmetlerinin resmi okullara atandıklarında kıdemlerinden sayılması için düzenleme yapılacak.
> Öğretmenlerin zorunlu hizmet bölgelerini tercih etmesi için özendirici tedbirler devreye sokulacak.
>  Eşit işe eşit ücret gelecek.
>  Aynı okulda kesintisiz uzun süre görev yapmış öğretmenlere, mesleki deneyimlerini taşıyabilmeleri ve geliştirebilmeleri için okul ve kurum değişikliği yapmak üzere bir model oluşturulacak.
>  Her öğretmenin yıllık olarak katılacağı mesleki gelişim eğitimleri yeniden düzenlenecek. Mevcut kariyer sistemi yerine süreç-beceri odaklı sistem yapılandırılacak.

Türkiye

YORUMLAR 8
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    evet maaş alsın kardeşim. evet çok yükselsin maaşları örneğin mevcut maaşın en az % 50 daha fazlaolsun tek şart imtahana girsin yeterlik sınavını geçsin emin olun en az yarısı geçemez sınavı seviye okullarda düşük ise balık baştan kokar iki tip öğretmen maaşı olması da zor ama yeni alınacak öğretmene belge ver bu derse girebilirsin bu derse de gireceksen bu imtahanı vereceksin gibi gibi ahhbenim milletim eğer başlar ağrımıyorsa ilerleme olmaz o ülkelerin
    Cevapla
  • orhan 3755 9 yıl önce Şikayet Et
    temel kurumlar. eğitim bir ülkenin temelini oluşturur.eğitimciler ücret olarak tatmin edici bir düzeye getirilmez ise diğer önlemler sıradan kalır.
    Cevapla
  • ibrahimkarakaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Formasyonsuz İlahiyatçılar Ne Olacak. 28 Şubat mağduru ilahiyatçıların haklarını verin.28 Şubatla birlikte ilahiyatçılara formasyon verilmedi. Bir dönem mezunların hiçbirinde formasyon yok. KPSS puanları çok yüksek dahi olsalar hak ettikleri yerlere atanamıyorlar. Formasyonsuz ilahiyatçılar atandıktan sonra MEB bünyesindeki eğitimlerle formasyonunu tamamlasınlar.
    Cevapla
  • kadir aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    siyasilerin öğretmen fantazisi. Eğitimin ayarları bozuk. ilkokulda ortaokulda lisede öğrenciler coktan secmeli sınavlara hazırlanıyor. okulun ve öğretmenin başarısı bu sınavların sonuclarına göre belirleniyor. yani temel hedefler vs. hepsi hikaye. cocuklara vizyon kazandırılamıyor. en akıllısı 5 bin lira maaşa fit. en ii öğrenci bile test coze coze 2 kitap okumadan üniversite bitiriyor. hal boyle iken hala siyasiler eğitimin sıkıntısını öğretmenlere bağlıyor. Şartlar da müsait. Beceriksizce yapılan planlama yüzünden kapıda bekleyen binlerce öğretmenlik mezunu var. Bir camiaya, bir topluluga bu kadar zulüm edilmez. Sağlıklı ve başarılı bir eğitim icin ilk şart: ÜNİVERSİTE SINAVLARI KALDIRILMALI!!! Bir gün bu ülke doğruyu bulacak. Bakalım ne zaman.
    Cevapla
  • yunus emre 9 yıl önce Şikayet Et
    hepsi yapılıyor zaten. Eşit işe eşit ücret haricinde tüm maddeler zaten uygulamada var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İzmir'de deprem!