Kitaplar devletten, kırtasiye belediyeden

Bağcılar’daki 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı açılışı töreni İstanbul Ticaret Odası İlkokulu’nda düzenlendi.

Kitaplar devletten, kırtasiye belediyeden
Kitaplar devletten, kırtasiye belediyeden
GİRİŞ 15.09.2014 15:08 GÜNCELLEME 15.09.2014 15:08

Tören sırasında büyük heyecan yaşayan öğrencileri veliler de yalnız bırakmadı. Program sonunda sınıfları ziyaret eden İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, öğrencilerle sohbet ederek başarı dileğinde bulundular. 

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Çakır, öğrencilerin gelmesiyle birlikte her yeni eğitim ve öğretim döneminde okul bahçelerinin çiçekler gibi açtığını ve şenlendiğini belirtti.

Eğitimin hayatın kendisi olduğunun altını çizen Çakır, “Bağcılar, 140 özel ve resmi eğitim kurumuyla, 5 bin civarında eğitimcisi ve 150 bine yakın öğrencisiyle önemli bir eğitim kalesidir. Bu bazı illerin toplam nüfusunu oluşturuyor. Rakamlar tek başına bir şey ifade etmez. Nitelik de önemlidir. Eğitime destek veren kurumlar olarak hiçbir okulun ihtiyacını göz ardı etmeyeceğiz. Bu eğitim safhasında elimizden gelen her şeyi yapacağız.” şeklinde konuştu. 

“100 YIL KAPALI YÜZME HAVUZU’NU YAKINDA HİZMETE AÇIYORUZ”

Bağcılar’ın İstanbul’un en fazla öğrenciye sahip ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı da “Okula İlk Adım Şenliği” yaparak okula yeni başlayan öğrencilerin heyecanlarını paylaştıklarını anlattı.

Bağcılar Belediyesi olarak ilçede çok sayıda okul inşa ettiklerini de belirten Çağırıcı, “Mantolama çalışmalarını yaptığımız okullarımız fiziksel açıdan da iyi noktaya geldi. Tadilatını da yaptığımız okullarımıza spor salonları inşa ediyoruz. “ dedi.  Bağcılar’a yedi kapalı yüzme havuzu inşa ettiklerini da kaydeden Çağırıcı, öğrencilerin şu an hizmete açtıkları havuzlardan faydalandıklarını ifade etti. Çağırıcı, ayrıca 100 Yıl Kapalı Yüzme havuzunun da yakında hizmete gireceğini sözlerine ekledi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise okulların açılmasıyla özledikleri tabloya kavuştuklarını belirterek, öğretmenlere şöyle hitap etti: “Sizler ülkemizin her yöresinde büyük bir gayretle çalışıyorsunuz. Bu toplumun geleceğini inşa eden mimarlarsınız. Sizler insan yetiştirmenin gayreti içerisindesiniz.” 

Yılmaz, Kaymakam Çakır ile Başkan Çağırıcı’ya eğitime katkılarından dolayı şükranlarını sunduğunu ifade etti. 

“YENİ OKULLAR İNŞA EDECEĞİZ”

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Berat Sarıkaya da konuşmasında Bağcılar’da yeni okullar inşa edecekleri sözünü verdi. Okul Müdürü Metin Kul ise konuşmasında 28 sınıf, 2 ana sınıfı, 60 öğretmen ve 2600 öğrenci ile yeni eğitim öğretim yılına hazır olarak girdiklerini söyledi. 

ÖĞRENCİLER DUYGULANDIRDI

Programın ilerleyen saatlerinde Serhat Kadir Muallim adlı öğrenci okuduğu “Okul Türküsü” adlı şiiriyle bolca alkış topladı. Öğrenci arkadaşları adına konuşan Zeynep Sönmez de okulun ikinci evleri olduğunu belirterek, “Okulumuzda beraber yaşamayı, sevgiyi dostluğu ve arkadaşlığı öğreniyoruz. Oyunlar oynayıp, şarkılar söyleyip ortak sevinçler yaşıyoruz. İnsanlığa faydalı olmak okuma-yazma öğrenmekle başlar. İyiyi kötüden, yanlışı doğrudan ayırıp bilgili olmaya çalışırız. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.” dedi.  Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, Kaymakam Çakır ile Başkan Çağırıcı’ya teşekkür plaketi verdi. 

Öğrenci velileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende ayrıca eğitime uzun yıllar hizmet veren Reyya Temizel’e Kaymakam Çakır tarafından plaket verildi. 

100 KİŞİLİK KONFERANS SALONU HİZMETE AÇILDI

Törende ayrıca sınıfları gezen Çakır, Çağırıcı ve Yılmaz öğrencilerle sohbet ettiler. Öğrencilere devletin ücretsiz verdiği kitapları dağıtıldı. Ayrıca Bağcılar Belediyesi’nin kırtasiye yardımı da öğrencilere verildi. Daha sonra tadilatı yapılarak yenilenen 100 kişilik konferans salonunun açılışı gerçekleştirildi. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...