Bakan Avcı'dan okullarda ibadethane açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Avcı, okullarda ibadethane açılmasına ilişkin, "İhtiyaç olan okullarda açılabilecek. Ama ibadet zorunlu değil" dedi.

Bakan Avcı'dan okullarda ibadethane açıklaması
Bakan Avcı'dan okullarda ibadethane açıklaması
GİRİŞ 15.09.2014 16:40 GÜNCELLEME 15.09.2014 16:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Avcı, Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İbadet etmek zorunlu değil"

"İbadethaneler ilkokullardan itibaren mi kurulacak" sorusu üzerine Avcı, birçok okulda öğretmenlerin ve isteyen öğrencilerin ibadet edebilmeleri için ayrılan yerler bulunduğunu, ancak bunların genellikle bodrum katlarında uygunsuz yerler olduğunu söyledi.

Nabi Avcı, "Onu netleştirmek için yönetmeliğimizde gün ışığı alabilir yerlerde bunların açılması gerektiğini vurguladık. İhtiyaç olan okullarda bu tip hizmetler verilecek" diye konuştu.

Gazetecilerin "Zorunlu mu" sorusu üzerine Avcı, "İbadet etmek zorunlu değil" karşılığını verdi.

"Okullarda ibadethaneyi zorunlu hale getirecek misiniz?" sorusuna Avcı, "Açılabilir 'diyoruz. Açılabilir. İhtiyaç olan yerlerde açılabilir. Ama ibadet zorunlu değil" karşılığını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • nihat ersdoy 9 yıl önce Şikayet Et
    birde carrefoursanın inadını kırsanız. defalarca muracaata ragmen carrefour bir mescid yapmamakta ısrar ediyor insaallah hukumetimiz inatlarını kırar
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    BU DÜNYA GENELİNDE DE BÖYLE. İbadet etmek isteyen KÂBE-İ MUAZZAMA ya gidebilir. İslamda zorlama yoktur... İslam dini şefkat dinidir.
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel uygulama. okullardan isteyeceğiz. çoğunlukla vakit namazları. evde kılmaya yetişiyor da, cuma namazları vaktinde millet ders görüyor. ders saatlerinin cuma namazına göre ayarlanamsı gerekiyor.
    Cevapla
  • Ahmet Kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP anayasa mahkemesine yönünü çevirmeye hazır halde... Laiklik elden gidiyooooooooor.. Koşuuun...
    Cevapla
  • YUNUS EMRE DEMİR 9 yıl önce Şikayet Et
    Dindar, Dine saygılı müdürler. Okullara mescit açabilmek için, dini hassasiyeti olan insanların müdür olarak seçilmesi gerekir. Bu ülke okul çıkışı cumaya gidiyor diye değnek ile öğrenci kovalayan müdürleri de gördü...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi