Türk eğitim tarihinde bir devrin sonu!

Türkiye'nin 50 yıldır gündeminde olan dershaneler resmen 'kolej'e dönüştü. İlk Temel Liseler Bingöl ve Tekirdağ'da eğitime başladı

Türk eğitim tarihinde bir devrin sonu!
Türk eğitim tarihinde bir devrin sonu!
GİRİŞ 16.09.2014 11:25 GÜNCELLEME 16.09.2014 11:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dün ilk ders zili çaldı. 16 milyon 400 bin öğrenci dün dersbaşı yaptı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Balgat Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesinde ilk ders zilini çalarak, 2014-2015 eğitim-öğretim yılını başlattı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Avcı, bundan böyle mesleki eğitime ağırlık vereceklerini ve meslek lisesini bitirenlerin istihdam garantili olacağını söyledi. Avcı, “Bu ders yılından itibaren önümüzdeki yıllarda en büyük önceliğimiz mesleki ve teknik eğitim olacak. Hükümet programımızda da bu çok açık bir biçimde vurgulandı. Strateji planımızda da vurgulandı. Teknolojideki değişimleri eğitim sistemimize aktarabilmek için ne mümkünse yapacağız. Bu amaçla sektörle çok yakın işbirliği içindeyiz. Bu yıldan itibaren özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında çok köklü değişimler, dönüşümler yaptığımızı ve bu okulların önümüzdeki yıllarda öğrencisi olmak için kıyasıya yarışılan okullar olduğunu göreceksiniz” dedi.

Eğitim yılının açılışıyla birlikte bir ilk yaşandı. 1960'yı yıllardan beri eğitim sisteminin içinde yer alan ve son yıllarda tartışılır hale gelen dershaneler, resmen okula dönüştü. Temel lise adıyla hizmet vermeye başlayan okulların ikisi Bingöl ve Tekirdağ'da eğitime başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na ilk başvuruyu yapan Bingöl Özel Boğaziçi Temel Lisesi, 180 öğrencisiyle ders başı yaptı.

Okul Müdürü Mehmet Atalay, “Dönüşüm bizi çok heyecanlandırdı. Çalışmalarımızı hızlı biçimde tamamladık ve heyecanımızı özel okula taşıdık. 270 kontenjanımız var. 180 öğrenci kayıt yaptırdı. Şimdilik binamız yeterli değil. 2-3 yıla kadar büyük alanlara taşınacağımızı düşünüyoruz” dedi. Tekirdağ Özel Aden Ortaokulu ve Anadolu Lisesi'nde de dönüşüm heyecanı vardı. Okul yetkilileri, “427 öğrencimizle beraber 27 dersliğimizde 40 öğretmenimizle eğitime başladık. Türkiye'de dönüşüm okulları içerisinde ilkler arasında yer alıyoruz” diye konuştu. Bakan Nabi Avcı'nın verdiği bilgilere göre, Türkiye genelinde 3 bin 460 dershane bulunuyor. Bunların 555'i özel okula dönüşmek için başvuruda bulundu. 39 dershane temel liseye dönüştü.

YORUMLAR 3
  • orhan koksal 9 yıl önce Şikayet Et
    EĞİTİM ŞART. Eğitim sorununu kökten halletmiş mi olduk şimdi? Eğitimde kaliteyi artırıcı kalıcı ne yapıldı? Eğitim alanında 12 yıldır yapılan tek iyi uygulama ücretsiz ders kitapları verilmesi. Gerisi yamalı bohça. Fatih projesi kapsamında bir çok okula akıllı tahta takıldı, takıldığı ile duruyor. Uygulama sıfır. Çocuklara tablet dağıtıldı, çocuklar bol bol resim çekip oyun oynuyor.
    Cevapla
  • ahmet kadı 9 yıl önce Şikayet Et
    bu paralel dediğin. dersane sayısı tüm dersanelerin içinde yüzde kaç bir bilgin var mı vatandaş?
    Cevapla
  • seyfullah YANIK 9 yıl önce Şikayet Et
    s.yanık. paralel örgütün kontolünde milyarlar dolar kaynak dershane borusundan aktı.Veliler için kabus olan dershane ücretleri bitti hamdolsun.Bu vahşi örgütün kıskacında boğulan velilerimiz Ak nPartiye dha çok oy vereceklerdir.Bu örgütün cansuyu kesildi.Allaha şükür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!