Öğrencilerini İngilizce kitaplarla karşıladılar

Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Yeni Öğrencilerini Hem Türkçe Hem de İngilizce kitapla Karşıladı.

Öğrencilerini İngilizce kitaplarla karşıladılar
Öğrencilerini İngilizce kitaplarla karşıladılar
GİRİŞ 16.09.2014 13:09 GÜNCELLEME 16.09.2014 13:09

Geçtiğimiz yıllarda okuluna yerleşen öğrencileri güllerle, karanfillerle karşılayan Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, bu yıl da sürpriz bir açış programına ev sahipliği yaptı.

Okulların açıldığı gün okulun konferans salonunda Edebiyat öğretmeni Abdulkadir Avcı’nın hazırladığı ve sunuculuğunu Talha Topan adlı öğrencinin gerçekleştirdiği törende sırasıyla okul öğrenci meclis başkanı İbrahim Karaaslan, okula yeni atanan Tarih öğretmeni Abdülcelil Işık, veliler adına Necat Öztürk ve okul müdürü Mürsel Gündoğdu birer konuşma yaptılar.

Törenin sonunda Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Mürsel Gündoğdu, bu yıl okulu kazanıp kayıt yaptıran doksan öğrenciye, ülkemizin yetiştirdiği en önemli sosyal bilimcilerden birisi olan ve okula ismi verilen Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in ölümsüz eseri “Gençlerle Başbaşa”nın hem Türkçesi hem de İngilizcesini hediye etti.  

Törende konuşan Mürsel Gündoğdu, yurt dışında okuduğu yıllarda ülkemizin uzak geleceğiyle ilgili büyük idealler beslemeye başlayan Ali Fuat Başgil’in,  ülkemizin gençlerine nasıl sağlam bir irade eğitimi verilmesi gerektiği ve onların daha başarılı olmalarının nasıl temin edileceği üzerinde yıllarca kafa yorduğunu ve “Gençlerle Başbaşa” isimli eserini bu düşünceler neticesinde kaleme aldığını anlattı. Bu kitabında Başgil’in, gençlerimize başarılı olmanın yollarını ve şartlarını veciz bir şekilde ve çarpıcı örneklerle anlattığını söyleyen Gündoğdu, ayrıca bu eserde, ülkemiz için terbiyeli nesiller yetiştirmenin lüzumu ile verimli çalışmanın yollarının da en ince ayrıntısına kadar açıklandığını sözlerine ekledi.

Açış töreni, yeni gelen öğrencilerle velilere okulun tanıtılması, okul- pansiyon işleyişinin müdür yardımcıları Erdem Yıldırım, Tamer Soysal ve Okul Aile Birliğinden Necat Öztürk ile Nurten Turna tarafından anlatılmasıyla son buldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı