Dünya Üniversiteleri arasında 2 Türk üniversitesi

Dünya Üniversiteleri Sıralaması'nda Türkiye’den Bilkent ve Boğaziçi Üniversiteleri ilk 400’de yer aldı.

Dünya Üniversiteleri arasında 2 Türk üniversitesi
Dünya Üniversiteleri arasında 2 Türk üniversitesi
GİRİŞ 16.09.2014 16:21 GÜNCELLEME 16.09.2014 16:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünyaca tanınan İngiliz eğitim danışmanlığı firması Quacquarelli Symonds (QS) 2014-2015 Dünya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. Türkiye’den Bilkent ve Boğaziçi Üniversiteleri ilk 400’de yer aldı.

ÜST SIRALARA TIRMANDILAR

Geçen yılki değerlendirmede Bilkent Üniversitesi 431-440 bandında, Boğaziçi Üniversitesi ise 461-470 bandında bulunuyordu. Her iki üniversite de QS’in 2014-2015 Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 399’uncu sırada yer aldı.

İLK 10'DA AMERİKAN VE İNGİLİZ ÜNİVERSİTELERİ

Sıralamada ilk 10’a ise Amerikan ve İngiliz üniversiteleri girdi. Yapılan değerlendirmede ilk 10’da sırasıyla MIT (Massachusetts Institute of Technology) , University of Cambridge, Imperial College London, Harvard University, University of Oxford, UCL (University College London ), Stanford University, Caltech (California Institute of Technology), Princeton University, Yale University yer aldı. 

Değerlendirmeye giren diğer Türk Üniversiteleri sıralamaları da şöyle:
401 - 410 bandında ODTÜ , 
461 - 470 bandında Koç Üniversitesi, 
471 - 480 bandında Sabancı Üniversitesi, 
501 - 550 bandında Istanbul Teknik Üniversitesi, 
601 - 650 bandında Hacettepe ve Istanbul Üniversiteleri, 
701+ bandında Çukurova Üniversitesi.

YORUMLAR 8
  • ahmet türkmen 9 yıl önce Şikayet Et
    öğretmekten çok..... öğretmekten çok öğrenciye artistlik yapmakla meşgul öğretmenler, kantinden çıkmayan öğrenciler , hedef yok, tek hedefimiz memur olup bedavadan para yemek
    Cevapla
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    bence Türkiye nin en iyi üniversitesi Ege üniversitesidir. o üniveristeden mezun olduğumdan dolayı kendimi şanslı hissediyorum..
    Cevapla
  • Harun Caliskan 9 yıl önce Şikayet Et
    normal.... Harvard Universitesinin 20000 talebesi karsilginda 10000 calisani var. Universitenin Vakif Mal varligi 32MILYAR DOLAR!!!
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    karar verdikde . eğer biz büyüklükte 10 ülke arasında olacaksak en az 1 üniversitemiz ilk on içinde olmalı :)) o öğrenci nerde şikeli madalyalar ile olmuyor cevher aranıyor abiler cevheride beynı temiz irfanlı alim öğretmeler yetiştirir inşallah o günleri görürüz.ben olsam spor kulüplerin yerinde 3 futbolcu parasına bir üniversitenin fakültesini ele alır ihya ederim prof getiririm sporcu maaşına:)) nerde o vizyon
    Cevapla
  • hasan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    ne bekleniyorduki. yaşım 52,üni.mezunuyum,dünyayı gündemi takip ederim.yetkim olsa % 5'i hariç tüm üniversite hocalarını yeniden eğitime tabi tutarım.cahil,psikopat nice profesör var üniversitelerimizde.türkiyenin onlarca ciddi sorunu var ilgili hocaların yüzde kaçı bu sorunlarla ilgili araştırmalar yapıp rapor hazırlamışlar.bizim hocalarımız ya askere,ya iktidara yada patronlara selam çakarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti