6 ve 7’nci sınıflara yeni ders geliyor

Son günlerde artan iş kazaları hükümeti harekete geçirdi.

6 ve 7’nci sınıflara yeni ders geliyor
6 ve 7’nci sınıflara yeni ders geliyor
GİRİŞ 17.09.2014 08:54 GÜNCELLEME 17.09.2014 09:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

6 ve 7’nci sınıflara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilecek. Orta öğretim ders kitapları için de çalışma yapılıyor.

Türkiye’de sık sık yaşanan iş kazalarını asgariye indirmek için hükümet önlem alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘Güvenli Başla’ adı altında iş sağlığı ve iş güvenliğinin eğitim ve öğretimle ilişkilendirilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı. Bakan Faruk Çelik, “Bakanlığımız iş sağlığı ve güvenliğinin eğitime entegre edilmesi ile örtüşen AB projesinde sorumluluk almış bulunmaktadır. Avrupa İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Öğretim Bilgi Ağı projesine ortaktır” diye konuştu.

Ders müfredatına girecek

İş sağlığı ve güvenliği dersinin okullardaki ders müfredatına gireceğini belirten Çelik, “Önce 6. ve 7. sınıf ders kitaplarına İSG bilgilerinin entegre edilmesi ve ortaöğretim ders kitapları için de benzer bir çalışmanın yürütülmesi çocuk ve gençlerin küçük yaşlardan itibaren dolaylı öğrenme yoluyla iş sağlığı ve güvenliği kavramı üzerinde bilindirilmeleri amaçlanmaktadır” dedi. Toplumda güvenlik kültürünün yerleşmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandığını ve ortak çalışma yürütüldüğünü anlatan Bakan Çelik, ‘güvenli başla” projesi kapsamında halkın eğitilmesine de devam edeceğini bildirdi. STAR
 

YORUMLAR 7
  • KAYA TRABZONLU 9 yıl önce Şikayet Et
    temizlik... temizlik diye de ders olsun. çevresini kirletmeyen nesil yetişsin. millet elindeki çöpü 2 metre yanında çöp kutusu olmasına rağmen yere atmasın!
    Cevapla
  • Nurhayat Kirisman 9 yıl önce Şikayet Et
    din kültürü ya da ilahiyatçılara versinler.. hem kardeşlere bir kapı daha açmış olurlar hem de diğerlerinin bir şey yapacağı yok, bari kur- an okunur başlarında göçerken.
    Cevapla
  • özgür karaduman 9 yıl önce Şikayet Et
    öğrenciye eziyet. Sorun denetimdedir cezanın uygulanmamasındadır. Bir ülkede denetimler ne kadar dürüstçe yapılıyorsa ve takip ediliyorsa o kadar az insan ölür o kadar da huzur olur. Devletimiz bu anlamda çok zayıf. Herşey adamına göre, öğrenci öğrense nolcak büyüyünce olmayan yaptırımlardan dolayı o da düzene! uyacak. Her alanda durumumuz bu. Yurdışındaki insanlar bizden daha mı kaliteli zannediyosunuz. Onların devleti güçlü, adam ayırdetmeden basıyor cezayı gerekirse kodesi, hadi bakalım yap da görelim bi daha. Dinimizde bile cehennem ve ateş sık sık hatırlatılırki aciz olan insanoğlu kendine gelsin. Ama Allah (c.c.) es geçmeyecek günü geldiğinde tüm bunların hesabını soracak tek tek. Öğrenciye eziyet etmeyin, ceza hukukunun uygulanması için ısrarcı olun dürüst olun yeter.
    Cevapla
  • turan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Yükleyin öğrencinin sırtına. Daha mevcut dersleri tam olarak veremeyen bir MEB. öğretmen yetersizliği bir yandan ayrıca bu eğitimi verecek formasyonlu eğitimciler hani nerede.Rast gelen ders saatini doldurmayan bir öğreticiye verirler oda dersine çalışır gelir ders verir....
    Cevapla
  • Barış-Burak 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK İYİ BİR FİKİR.... Çok iyi bir fikir bence . Bununla beraber ,Özellikle ve özellikle Trafik eğitimi verilmelidir. Temizlik Eğitimi de olabilir. Müşterek , Halka açık olan ( park, bahçe, oyun alanları, umumi yerlerin kullanımı ve temizlği.) olması gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'