ÖSYM Üniversite Ek Yerleştirme başvuruları başladı

2014 yılı için üniversitelere kayıt yapmak isteyen öğrenciler için Ek Yerleştirme Başvuruları ÖSYM internet sitesinden başladı.

ÖSYM Üniversite Ek Yerleştirme başvuruları başladı
ÖSYM Üniversite Ek Yerleştirme başvuruları başladı
GİRİŞ 18.09.2014 16:08 GÜNCELLEME 18.09.2014 16:10

Her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar için ÖSYM ek yerleştirme başvuruları başladı. ÖSYM internet sitesinden yapılacak başvurular için üniversitelerde ve bölümlerde kalan boş kontenjanlar da ÖSYM internet sitesinden kontrol edilebilir.

Üniversiteler için ek yerleştirme başvuruları 18-25 Eylül arasında yapılabilecek ve başvurulara ilişkin bilgiler ÖSYM internet sitesinden alınabilecek. Ayrıca başvurular ÖSYM internet sitesinden yapılabildiği gibi ÖSYM sınav koordinatörlükleri aracılığıyla da yapılabilecek.

ÖSYM Ek Yerleştirme tercih ve başvuru bilgiler için tıklayın.

ÖSYM Ek Yerleştirme Başvurularında Temel İlkeler
1.2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2014-2015 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılacaktır.
2.2014-2015 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî ek yerleştirme kontenjanlarını,
a) 2014-ÖSYS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar,
b) 2014-ÖSYS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturur.
3.2014 ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2014-ÖSYS'ye başvurulmuş olması zorunludur.
4.2014 ek yerleştirmede tercihlerin yapılması ile ilgili kurallar bu kılavuzda yer almıştır.
5.Adaylar, tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabileceklerdir.
6.ÖSYM'nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekir.
7.Ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yapılırken, 2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu ve 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktır. Bu kılavuzda yer alan bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları, belli sanat dalları, konu alanları veya sporda üstün yetenekli olanlar ile ilgili ilke ve kurallar ek yerleştirme için de geçerlidir. Bu nedenle adayların adı geçen kılavuzları yeniden gözden geçirmeleri yararlarına olabilir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı