İTÜ'den Binali Yıldırım'a fahri doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a fahri doktora unvanı verdi.

İTÜ'den Binali Yıldırım'a fahri doktora
İTÜ'den Binali Yıldırım'a fahri doktora
GİRİŞ 20.09.2014 13:16 GÜNCELLEME 20.09.2014 13:16

 

İTÜ'den yapılan açıklamaya göre, fahri doktora tevdi töreninde konuşan Yıldırım, İTÜ'nün kendisinin yetiştiği ocak olduğunu belirtti.

Berlin Teknik Üniversitesi'nin yanı sıra birçok üniversiteden fahri doktora verildiğini, ancak yetiştiği ocaktan kendisine böyle bir unvan verilmesinin ayrı bir önem taşıdığını aktaran Yıldırım, bilim ve fen adına 241 yıldır akla ilk gelen ve kendisini geleceğe hazırlayan her gencin rüyasının İTÜ olduğunu kaydetti.

Tarihi bir an yaşadığını ve çok mutlu olduğunu vurgulayan Yıldırım, duygularını şu ifadelerle aktardı:

"Tek derdimiz sadece yol yapmak değil, hızlı tren yapmak değil. Sadece hava yolunu halkın yolu yapmak değil. Aynı zamanda halkımızın gönlüne yol yapmaktı. Aktif görevi bıraktıktan sonra bunu başarmış olduğumuzu görmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. Türkiye'nin ilerlemesi için teknolojik üstünlüğü yakalaması gerekiyor. Bunun için akıl teri ile alın terini birleştireceğiz. Türkiye'nin insan kaynağı, tecrübesi, geleceği, gençleri var. Enerjimizi boşa harcamayalım. Biz enerjimizi, birbirimizle itişip kakışmaya harcamayacağız. Hedef 2023. Büyük Atatürk'ün bize gösterdiği hedef, muasır medeniyetler seviyesiydi. Bizim hedefimiz bu."

Türk denizcilik sektörünün itibarını yükseltmek için ekibiyle çok çaba sarfettiğini, Türkiye'nin uluslararası denizcilik organizasyonlarında adı dahi geçmezken, şimdi karar mercilerinde fikrine itibar edilen ülke konumuna geldiğini anlatan Yıldırım, "Bunu arkadaşlarımızla başardık. Tersaneciliğimizi geliştirdik, tersane sayılarımızı artırdık, yat üretiminde marka haline geldik. Marina kapasitemizi çok artırdık, balıkçılıkla ilgili yatırım yaptık, balıkçı barınakları sayısını artırdık. İç sulardaki denizciliğimizin gelişmesi adına 4 katrilyona yakın destek verdik" bilgisini verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler