Haritaya KPSS yasağı

Milyonlarca adayın sınav yapıldığı okulların duvarlarında artık Türkiye haritası dahil hiçbir araç gereç yer almayacak

Haritaya KPSS yasağı
Haritaya KPSS yasağı
GİRİŞ 23.09.2014 06:32 GÜNCELLEME 23.09.2014 12:57

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) gibi milyonlarca adayın girdiği sınavlarda, salonların duvarları boş kalacak. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, konuyla ilgili olarak 81 il milli eğitim müdürlüğüne bir yazı gönderdi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) sınav hizmetlerinin yerine getirilmesinin tüm aşamalarında, konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak gerekli güvenlik tedbirlerini aldığına dikkat çeken Müsteşar Yardımcısı Büyük, sınav yapmaya uygun yurt genelindeki mekânların ÖSYM tarafından kullanıldığını hatırlattı.

Büyük, 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak KPSS Ortaöğretim/ Önlisans sınavı için de sınav hizmetlerinin hak ve adalet ölçülerine göre sunulmasının her şeyden önce bütün adaylara fırsat eşitliği sağlamaktan geçtiğini bildirdi. Bu sebeple sınavlarda, Türkiye haritası başta olmak üzere, 'Cumhuriyet Tarihi Kronolojisi' gibi bilgi içerikli, adayın soruları cevaplamasına yardımcı olabilecek hiçbir araç gereç sınav salonlarının duvarlarda asılı olmayacak.  Büyük, harita ve poster gibi bu görsel materyallerin, sınav gününe mahsus olmak üzere kaldırılması talimatı verdi.

TÜRKİYE

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...