TEOG lise nakil sonuçları açıklanıyor

TEOG sonrası lise nakil işlemlerinde sonuçlar açıklanıyor. Öğrenciler lise nakil sonuçlarını MEB ve E-Okul üzerinden öğrenilebilecek.

TEOG lise nakil sonuçları açıklanıyor
TEOG lise nakil sonuçları açıklanıyor
GİRİŞ 25.09.2014 13:24 GÜNCELLEME 25.09.2014 13:45

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre lise nakil işlemlerinde sonuçlar 26 Eylül'de E-Okul üzerinden açıklanacak. TEOG sınavı sonrası lisesini değiştirmek isteyen ve boş kontenjanlara göre tercihlerini yapan öğrenciler, nakil sonuçlarını 26 Eylül'den itibaren e-okul üzerinden sorgulayabilecek.

TEOG sınavından ve yerleştirmelerden sonra boş kalan kontenjanlar için Milli Eğitim Bakanlığı her hafta boş kontenjanları almış ve bu kontenjanlar için aldığı başvurular ile lise nakil başvurularını ve sonrasında sonuçlarını açıklamıştı. Yerleştiği liseden memnun olmayan veya başka sebeplerden dolayı lisesini değiştirmek isteyen öğrenciler için okullar açıldıktan sonra da lise nakil başvuruları alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişe (TEOG) göre yapılan nakil başvurularının yerleştirme sonuçlarının 26 Eylül Cuma günü açıklanacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "25 Eylül Perşembe saat 17.00’a kadar yapılmış olan bütün nakil başvurularının yerleştirme sonuçları 26 Eylül Cuma günü saat 19.00’da ilan edilecektir" denildi.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular