Sınava alınmayan öğretmen adayına iyi haber

Saçını boyattığı için KPSS'ye alınmayan öğretmen adayı hakkında açılan "resmi belgede sahtecilik" davasında takipsizlik kararı verildi.

Sınava alınmayan öğretmen adayına iyi haber
Sınava alınmayan öğretmen adayına iyi haber
GİRİŞ 01.10.2014 13:23 GÜNCELLEME 02.10.2014 09:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adana'da, sınav giriş belgesindeki fotoğrafla saç rengi uyuşmadığı için KPSS'ye alınmayan öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya hakkında "resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla başlatılan soruşturmada, takipsizlik kararı verildi.

"Resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla gözaltına alınıp, serbest bırakılan ve hakkında soruşturma başlatılan Çetinkaya için cumhuriyet savcısının, kimlik ve belgelerinin sahte olmadığı gerekçesiyle dosyaya takipsizlik kararı verdiği öğrenildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarınca düzenlenen raporda, "Şüpheliye ait kimlikte basılı bulunan soğuk mühür izinin belgedeki devamına ve izdüşümüne uygunluk sağladığının görüldüğü, belgedeki fotoğraf değişikliği yapıldığını gösterir nitelikte bulguya rastlanılmadığı" görüşüne yer verildi.

Fotoğraflar üzerinde incelemeyi olumsuz yönde etkileyecek herhangi bir deformasyonun bulunmadığının kaydedildiği takipsizlik kararında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Uzmanlık raporu ve soruşturma evrakı kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin resmi belgede sahtecilik suçunu işlediği hususunda ilgili kamu görevlilerinin somut hiçbir delille desteklenmeyen ortak kanaatleri doğrultusunda düzenledikleri tutanak dışında bir delil elde edilemediği anlaşılmakta, şüpheli hakkında yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.''

YORUMLAR 1
  • Mehmet Katmer 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya sınav... !. Ya giremediği sınav. İşte sistem insanı verdiği cezaya razı ediyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası