Gündüz okuyor gece cezaevinde yatıyor

Cezaevinde girdiği üniversite sınavını kazanan genç, gündüzleri okula gidiyor, ders bitiminde yeniden demir parmaklıkların ardına dönüyor

Gündüz okuyor gece cezaevinde yatıyor
Gündüz okuyor gece cezaevinde yatıyor
GİRİŞ 04.10.2014 07:16 GÜNCELLEME 04.10.2014 07:17

Trabzon'da 4 yıl önce karıştığı bir kavgada silahla yaralama nedeniyle 6 yıl hapis cezası alan Serdar Kurt, cezaevinde girdiği üniversite sınavını kazandı. Kurt, gündüzleri üniversiteye giderken ders bitiminde yeniden cezaevine dönüyor. Üniversiteli genç, "Gündüzleri okulda hayatın ışığını akşamları cezaevinin karanlığını yaşıyorum. Bir an önce cezamı tamamlayıp çıkmak istiyorum" dedi. Vakfıkebir ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Serdar Kurt, yaklaşık 4 yıl önce kavga sırasında bir kişiyi silahla yaraladı. Yargılandığı mahkemede 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Kurt, cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine tutuklanarak cezaevine konuldu. Cezasının 2.5 yıllık kısmını kapalı cezaevinde geçiren Kurt, daha sonra Akçaabat Açık Cezaevi'ne nakledildi.

5 AY SONRA TAHLİYE OLACAK

Bu yıl üniversite sınavına giren Serdar Kurt, Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü'nü kazandı. Ancak cezaevinde olan genç buruk bir sevinç yaşadı. Cezaevi yönetiminin izin vermesiyle birlikte Kurt şimdi her sabah cezaevinden çıkıp okuluna gidiyor, dersleri bittiğinde ise geri dönüyor. Tahliyesine 5 ay kalan Kurt, "Olaydan dolayı pişmanım. Allah kimseyi buralara düşürmesin. Ama ben cezamı çekerken eğitimden de geri kalmak istemedim. Bu okulu bitirdikten sonra tekrar sınavlara girip başka bir okul daha okumak istiyorum" diye konuştu. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'