Ücretsiz devlet dershaneleri açılıyor

Devlet okulları ve halk eğitim merkezleri bünyesinde açılacak olan ücretsiz devlet dershaneleri için çalışma takvimi uygulamaya başlatıldı.

Ücretsiz devlet dershaneleri açılıyor
Ücretsiz devlet dershaneleri açılıyor
GİRİŞ 10.10.2014 09:51 GÜNCELLEME 10.10.2014 09:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Buna göre Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan komisyonlar 10 Ekim’e kadar kurs merkezini belirleyip başvuruları kabul etme süreci devam ediyor.

13-17 Ekim tarihleri arasında görevlendirilen öğretmenlerin onayı alınacak.

Öğrencilerin hiçbir ücret ödemeden, istedikleri öğretmenlerden ders alabileceği kurslar 20 Ekim’de başlayacak.

Hazırlıklarını tamamlayamayan okul ve halk eğitim merkezlerine biraz daha zaman tanınacak. Diğer taraftan kursların sorunsuz açılabilmesi ve işleyebilmesi için öğretmen transferi bile gerçekleştirilecek.

Kurs verecek öğretmenin bulunmadığı durumlarda ek ders karşılığı dışarıdan öğretmen görevlendirilebilecek.

Bazı okullar da kurs merkezi olarak kullanılacak. Nüfus yoğunluğu az olan ilçelerde merkezi bir okul, kurs merkezi olarak açılabilecek.

YORUMLAR 8
  • ışıl 7 yıl önce Şikayet Et
    7. sınıflara varmı adanada
    Cevapla
  • NİZAMÜLMÜLK 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın yasin erdoğan. meb'te çalışan öğretmenlerimiz çok iyi fakat sınav tecrübesi çok farklı birşey .Formüla yarışçısına safaride direksiyon verirseniz anında kaza yapar.Meb'te çalışan öğretmenimiz zaten çok iyi olduğu için KPSS de başarılı olup atanmış,rüştünü ispat etmiş ona kimsenin laf söyleme hakkı yok.Fakat öğrencilerimizi sınava hazırlamak bir ustalık gerektirir.Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • yasin erdoğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok Bilmişlik. İnsanlar düşüncesini paylaşsa sadece çok iyi olur. Bazı insanlar çok bilmişlik taslıyorlar. Eğitim sorunumuzu çözmüş bir arkadaş.Bir diğeride dershane öğretmenlerini kadroya alsınlar filan. Gönül ister ki açıkta öğretmenimiz kalmasın ama senin dershane öğretmenin kadroya alınırsa KPSS den atanamayan insanlar gönül koymucak mı? 300.000 öğretmen açıkta bekliyor.Onların ahı alınır.
    Cevapla
  • Kemal Abalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizi Gidi Sizi. Hani dershaneler gereksizdi,hani hafta sonları çocuklarındı,hani oyun oynanacaktı.hani kurslar gerekli değildi....
    Cevapla
  • er 9 yıl önce Şikayet Et
    surec basladı.. bugün bizim okulda da ögretmenlere kurslarda görev almayı isteyip istemedikleri soruldu.15 branş öğretmeni de görev almayı istemediğini söyledi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı