Açık öğretim kaydında son gün kuyruğu

Bursa’da açık öğretim fakültesi kayıtlarını son günlere bırakan öğrenciler, irtibat bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Açık öğretim kaydında son gün kuyruğu
Açık öğretim kaydında son gün kuyruğu
GİRİŞ 15.10.2014 18:40 GÜNCELLEME 15.10.2014 18:40

Saatlerce kuyrukta bekleyen öğrenciler kayıtların internet üzerinden yapılmaması ile büro ve personel azlığından şikayet etti.

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi, yeni kayıt, ikinci üniversite kayıtları, ek yerleştirme ve dikey geçiş kayıtları geçen 29 Eylül'de başladı. Yaklaşık üç haftalık normal kayıt süresinin son gününe kadar bekleyen öğrenciler, irtibat bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bursa Osmangazi ilçesinde bulunan Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Osmangazi Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturan kayıt yaptıranlardan yorulanlar ise bina diplerine oturarak sıranın kendisine gelmesini bekledi. Bazı öğrenciler de uzun kuyruklarda beklemek yerine işlerini yapabilmek için ayrılırken, akrabalarını kendisi için sıraya soktu.

Kayıtların bugün sona erdiği belirtilirken, Perşembe ve Cuma günleri ise sadece mazeretleri olan öğrencilerin kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

KAYITLAR İNTERNETTEN YAPILSIN 

Kayıtların tamamen internet üzerinden yapılmasını isteyen Hasan Kocabaş, “Saat 14.00’dan beri sıra bekliyorum. Bu böyle insanlara işkence. Bu internetten kayıt yapıp da daha sonra bu kayıtların resmiyete dökülmesi lazım. Zor, herkes son güne mi bırakıyor artık anlamıyorum.” dedi.

Sosyoloji bölümüne kayıt yaptırmak isteyen Elif Rıfat ise uzun süre sıra beklediklerini vurgulayıp, “Yani 3 saattir sıra bekliyorum. Bu kadar yoğun olduğunu bilmiyordum, geldim bekliyorum.” şeklinde konuştu. 

Akrabasının yerine sırada bekleyen Mert Berber de, “Açık öğretim fakültesi için kayıt yaptıracağım. Bir akrabamın yerine bekliyorum. İşi vardı, bir yere kadar gitti, bir buçuk, iki saattir bekliyorum.” dedi.

Maliye bölümüne kayıt yaptıracak olan Samet Aras da şunları söyledi: “Saat 13.30’dan beri bekliyorum. Son gün olduğu için bu kadar yoğun. Türk milleti son güne bırakmaya alışmışız ya her işimizi, ondan dolayı da bu kadar yoğun. Ayrıca bu kadar öğrenciye üç vezne hizmet veriyor, sistem yanlış.” şeklinde konuştu. 

Sevgi Sona ise saatlerce sırada beklediğini vurgularken, “Saat 13.00’dan beri bekliyorum. Saatlerdir ayakta bekliyoruz. Binanın arkasındaydı kuyruk, bu saatte buraya ancak geldik.” şeklinde yakındı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor