Minik öğrenciler, sandık başına gitti

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 3. sınıf öğrencileri, YSK'nın seçimlerde uyguladığı kurallara göre sınıf başkanını seçti.

Minik öğrenciler, sandık başına gitti
Minik öğrenciler, sandık başına gitti
GİRİŞ 18.10.2014 15:20 GÜNCELLEME 18.10.2014 15:20

Beytüşşebap ilçesinde ilkokul öğrencileri sınıf başkanlığı seçimini Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) uyguladığı kurallara göre yaptı.

RESİMLİ OY PUSULASI HAZIRLANDI

Beytüşşebap 75. Yıl İlkokulu'nda 3. sınıf öğrencilerine gerçeği aratmayan seçim heyecanı yaşatıldı. Sınıf başkanlığı seçiminde adaylar için resimli oy pusulası hazırlandı.

Minik öğrenciler, sınıf başkanını seçmek için sandık başına geçti. Hazırlanan pusulalar, kurulan oy kullanma kabininde sandığa atıldı.

SEÇİM BİLİNCİ İÇİN BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPILDI

Oy kullanma işlemi sonrasında sonuçlar, projeksiyon sistemiyle perdeye yansıtıldı. Öğrencilerin heyecanla izlediği seçim sonuçlarına göre başkan ve yardımcılığına İsmet Fırat ile Barış Kılıç seçildi.

Öğrencilerden Fırat ve Kılıç, seçimi kazandıklarına ilişkin belgeyi öğretmenleri Erdoğan Yıldırım'dan aldı.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, çocuklarda seçim bilinci oluşturmak için böylesi bir organizasyon yaptıklarını belirterek, "Bugünün çocukları yarının cumhurbaşkanı, başbakanı ve milletvekili olacak. Burada demokrasi kültürünün gelişmesine katkı sunmayı amaçladık" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!