Erdoğan'ın çağrısı 100 bin kişi ile karşılık buldu

Türkiye'de özel okul öğrencilerinin neredeyse yarıya yakınına eğitim veren cemaat okulları yeni eğitimöğretim yılında boş kaldı.

Erdoğan'ın çağrısı 100 bin kişi ile karşılık buldu
Erdoğan'ın çağrısı 100 bin kişi ile karşılık buldu
GİRİŞ 21.10.2014 11:32 GÜNCELLEME 21.10.2014 11:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hükümete karşı yapılan 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri sonrasında, veliler birer birer çocuklarını cemaat okullarından aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Çocuklarınızı bu okullara göndermeyin" çağrısı sonrasında ailelerin bir kısmı nakille çocuklarını devlet okuluna yerleştirirken yeni eğitim öğretim döneminde bu okulların öğrenci kaybı 100 bine ulaştı. 
 
YÜZDE 50 KAN KAYBETTİLER 

2013-2014 eğitim öğretim yılında cemaate bağlı 653 özel okulda 205 bin öğrenci eğitim görürken bu yıl öğrenci sayısı 110 bine düştü. Geçtiğimiz yıl özel okullarda okuyan öğrencilerin yüzde 31'i cemaate bağlı özel okulda eğitim görürken bu yıl cemaatin okullarındaki öğrenci sayısı yüzde 50'den fazla azaldı. Bu yıl tüm özel okullar içinde cemaat okullarının öğrenci oranı yüzde 15'e indi. (Sabah)

YORUMLAR 10
  • kamil karabulut 9 yıl önce Şikayet Et
    sıfırlamak lazım..... öğrenci sayıları inşallah sıfırlanır haşhaşilerin.....
    Cevapla
  • rıdvan türk 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynan. temiz kardeşime katılıyorum
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    yetmez ! bu okullar kapatılmalı, STV de bir yolunu bulup kapatılmalı !. ben bunlardan kurtullmak için başka çere bulamıyorum !
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Belliki bazilariniza 3lu koalisyon hukumetleri mustehak. halende eskisi gibi super 3 lu koalisyonlar mustehak.sukretmeyi bilmiyorsunuz..
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaman gazetesini okuyanlar belli oluyor. Bank Asya'nın hisseleri düştüğünde Zaman gazetesi Bank Asya genel müdürü ile röportaj yapmıştı. Manşet olarak "Giderek büyüyoruz." gibi doğru olmayan bir cümle seçmişlerdi. Zaman gazetesinin tirajı da 1 milyon falan değil, en fazla 300 bin. Onun da çoğu yurtlara gidiyor zaten. Kaldığım için biliyorum. Haber doğrudur, şüpheniz olmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!