Bakan Avcı: 40 bin öğretmenin 29 bini...

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 40 bin yeni öğretmen atadıklarını belirterek, " 40 bin öğretmenin yüzde 72'si, 23 ilimizde görevlendirildi" dedi.

Bakan Avcı: 40 bin öğretmenin 29 bini...
Bakan Avcı: 40 bin öğretmenin 29 bini...
GİRİŞ 22.10.2014 19:36 GÜNCELLEME 22.10.2014 19:36

Bakan Avcı, Mardin’de bakanlık yöneticileri ile 23 ilin Milli Eğitim müdürünün katıldığı değerlendirme toplantısına katıldı.

Erdoba Elagans Oteli'nde düzenlenen toplantı basına kapalı olarak yapıldı. Toplantının ardından Mardin Valiliği'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Mustafa Taşkesen ile birlikte valilik makamında basın açıklaması yaptı. Özellikle son günlerde bölgede yaşanan olaylara değinen Bakan Avcı Kobani protestolarında eğitim kurumlarına yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son zamanlarda bölgede yaşanan bazı üzücü olaylar sebebiyle ortaya çıkan sorunları ve saldırıya uğrayan eğitim kurumlarının durumlarını yerinde incelemek üzere Mardin’de 23 ilin müdürü ile toplantı düzenlediklerini söyledi. Mardin'de bir araya gelerek, bu tablonun bütününe bakma fırsatı bulduklarını belirten Bakan Avcı, "Pek çok okulumuzun, kurumumuzun saldırıya uğradığını sizlerde biliyorsunuz. Bunun nasıl bir halk düşmanlığı olduğunu, bu tür vesileler ile açıklamıştık zaten. Şimdi İl Milli Eğitim müdürlerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda hasar gören okullarımızı, eğitim kurumlarımızı tekrar öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için güvenli kurumlar haline getirmek için alınması gereken tedbirleri, yapılmakta olanları ve yapılacak olanları gözden geçirdik.” diye konuştu.

Bu yıl, 40 bin yeni öğretmen ataması yaptıklarını ifade eden Avcı, "Türkiye genelinde 40 bin yeni öğretmen görevlendirdik. Bu 40 bin öğretmenin yüzde 72'si bu 23 ilimizde görevlendirildi. Bu ne demektir. Bu 40 bin öğretmenin 29 bin 84'ü bu bölgedeki 23 ilde görevlendirildi. Eğitim kurumlarına yönelik bu saldırılar asla kabul edilemez. Zaten bütün tespitlerde gösteriyor ki, bölge halkı bu tür saldırıları asla tasvip etmiyor. Hatta sessiz bir nefretle karşıladığını gösterecek söylemler söz konusu. Halkımıza teşekkür ediyorum. Eğitim kurumlarımıza sahip çıkan yöneticilerimize, öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bölgedeki öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz bir eğitimciye yaraşan vakar içerisinde, okullarına dirayetle sahip çıktılar. Bundan sonrada, sahip çıkacaklarından hiç kuşkum yok.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!