Ömür boyu ehliyete son! Otomatik vites ise...

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü kurslarını ehliyet sınıfı sayısında yapılacak değişiklikle ilgili uyardı.

Ömür boyu ehliyete son! Otomatik vites ise...
Ömür boyu ehliyete son! Otomatik vites ise...
GİRİŞ 29.10.2014 06:35 GÜNCELLEME 30.10.2014 06:51
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Bakanlık, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin henüz yayımlanmadığı belirtilerek, “Kullanılan 9 çeşit sürücü belgesi 17’ye çıkarılacak. Bu sürücü belgeleri için kullanılacak araç sayısında da çeşitlilik olacaktır” dedi. 
 
EHLİYETLER 5-10 YIL GEÇERLİ OLACAK
 
Yazıda işaret edilen Karayolları Trafik Yönetmeliği taslağına göre A1, A2, F, H, B, G, C, D ve E sınıfı sürücü belgeleri rafa kalkacak. Türk sürücülerin AB ülkelerinde sıkıntı yaşamasına neden olan 9 ayrı ehliyet sınıfı 17 ayrı sınıfa çıkarılacak. Sadece otomatik vites araç kullanan sürücülere ayrı ehliyet verilecek. 

YORUMLAR 24
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kırk yılın başında doğru bir iş yaptı... Bunun neyini eleştiriyorsunuz, etraf yıllar önce ehliyet almış, araba kullanmayı bilmeyen onlarca insanla dolu. Trafikte artık biraz daha az sabır çekeceğiz..
    Cevapla
  • SENER 9 yıl önce Şikayet Et
    AYIP SİZE OTOMATIK VİTES NE ALAKA ARABA ARABADIR EHLİYET EHLİYETTİR İŞİNİZ YOKMU SİZİN NE İÇİYORSUNUZ ANLAMADIMKI
    Cevapla
  • ali islam 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş dan ömür boyu PARA almaya devam ömür boyu ehliyete son ....
    Cevapla
  • Hesaplama 9 yıl önce Şikayet Et
    Normal bir vatandaş 20 yaşında ehliyet alsa, ömrü 70 sene olsa, hayatı boyunca 5 kere ehliyetini değiştirmiş olacak. Her ehliyete 200 TL para biçilse, toplamda kişi başı 1000 TL giderimiz olacak. Öte yandan şu anda araba sürenlerin %30'u tabelalardan anlamaz. %80'i motordan anlamaz. %90'ı ise ilk yardım bilmez. Kazalar ve ölümler nelerden oluyor sanıyorsunuz? Ehliyeti yenilediğimizde bu bilgileri tekrarlayacağız ve yukarıdaki yüzdelik dilimler 20'ye, 30'a düşecek. Kişi başı 1 kereliğine 1000 TL vererek pek çok can kurtulmuş olacak. Değmez mi?
    Cevapla
  • abcdefghjklm 9 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ben hak etmişim ehliyetimi 1.500 TL. masrafla almışım. 5-10 yıl sonra yine bu masraf mı çıkacak. elinizi cebimize koymuşsunuz yedi sülalenizi geçindiriyosunuzun bizim cebimizdeki paralarla. Altı üstü bir ehliyet. millet aç iş bulun aş bulun sonra avrupa uygulamalarını getirin. avrupaya özeniyorsanız önce halkınızı avrupa standartlarında yaşamasını sağlayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt