Geleceğin vaiz ve müftülerinin yetişeceği külliye!

Necmeddin Nursaçan Hoca'nın girişimleriyle başlatılan dev projede sona gelindi. Kayseri, Diyanet Eğitim Merkezi'ne kavuşuyor.

Geleceğin vaiz ve müftülerinin yetişeceği külliye!
Geleceğin vaiz ve müftülerinin yetişeceği külliye!
GİRİŞ 07.11.2014 11:58 GÜNCELLEME 07.11.2014 15:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçmişte Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı da yapan Necmeddin Nursaçan, yapımına 2010 yılında başladıkları Diyanet Yüksek İhtisas Eğitim merkeziyle, Kayseri’de bir ilke daha imza atıyor.

Nursaçan Hocanın önderliğinde, hayırsever halkın katılımıyla gerçekleştirilen ‘’Eğitim Merkezi’’, Erciyes Üniversitesi Kampüsü bitişiğinde 16 bin metrekarelik arsa üzerinde bulunuyor.



Camisi, 12 daireli öğretim üyesi lojmanları ile 63 dairelik kursiyer lojmanları tamamlanan eğitim merkezinde, 70 suit odadan oluşan hizmet içi eğitim binası da bulunuyor.

Eğitim Merkezi, İlahiyat Fakültesi mezunlarına ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevlilerine verilen ihtisas eğitimini kapsayacak. Din hizmetlerini yürüten personelin mesleki bakımdan daha iyi yetişmelerini sağlayacak olan Eğitim Merkezi, geleceğin vaiz ve müftülerini yetiştirecek.

İlme Hizmet Derneğinin üstlendiği  ‘’Eğitim Merkezi’’ tamamlandıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığına teslim edilecek.

YORUMLAR 3
  • Mücahit 9 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah!Bu medrese sadece dini ilimlerin değil aynı zamanda fennin de okutalacağı yer olmalı çünkü günümüz hocaları bilimden çok uzak....
    Cevapla
  • Gurbetci 9 yıl önce Şikayet Et
    MasaALLAH !! Bir Kayserili olarak daha da cok sevindirdi beni bu haber :)
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah OSMANLIYA özümüze dönüyoruz yavaş yavaş. Dinin olmadığı yerde hiçbir şey yoktur; yokluk bile yok... Şiir ve san'atsa hiç yok. Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!