Öğretmenlere düşen büyük görev!

Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin “Mehmet Akif İnan Hatırasına” düzenledikleri “Eğitim ve Ahlak Şûrası" Ankara'da başladı.

Öğretmenlere düşen büyük görev!
Öğretmenlere düşen büyük görev!
GİRİŞ 21.11.2014 15:08 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

34 bilim insanı, siyaset ve bürokrasiden de isimlerin katıldığı “Eğitim ve Ahlâk Şûrası”nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve gençlerimiz için “iyi insanın”, “güzel ahlakın” canlı fotoğrafı olmak durumundadır. Sadece öğreten değil, değerleri yaşayan ve yaşatan bir kimlik olarak öğrencilerinin karşısına çıkmalıdır" dedi.

 "Öğrencisi, insan olmanın değerini öncelikle öğretmenlerimiz üzerinden yaşamalıdır" diyen Gündoğdu, "Adil olmayı, işinin hakkını vermeyi, iş ahlakını, hakça paylaşmayı, birlikte yaşamayı ve huzuru birlikte oluşturmayı, sınıfta ve okulda öğretmenimizden görmelidir. Böylesi bir öğretmen profili için öncelikle öğretmenimizin toplumdaki saygınlığının ve itibarının, bu hedef doğrultusunda oluşması ve korunması gerekiyor. Öğretmenlerimizin mali ve sosyal hakları, özlük hakları ve çalışma şartları bu itibar ve saygıyı oluşturacak biçimde düzenlenmeli ve geliştirilmelidir. Toplumda itibar görmeyen öğretmene, öğrencileri tarafından ihtiram gösterilmesini beklemek ve öğrencilerinin o öğretmenin ahlaki sıfatları üzerinden kendisini inşa etmeye çalışmasını istemek, en az ölü gözünden yaş beklemek kadar beyhudedir" dedi.

Karakter ve şahsiyet eğitiminde sadece din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin değil tüm eğitim kadrolarının sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Bütün derslerde buna ilişkin ders içeriği oluşturulmalıdır. Ahlak eğitimi ve güzel ahlaka sahip insan, bir branş öğretmenin dersi olarak değil bütün eğitimcilerin, eğitim hayatındaki bütün paydaşların ortak derdi kabul edilmeli, eğitim sistemi, felsefesi ve organizasyonu ile eğitim kurumları bu hedef üzerinden şekillendirilmelidir.  Siyaset, medya ve ekonomi dünyası başta olmak üzere 77 milyonun tamamında bu duyarlılık olmalı ve bu alan ortak sorumluluk olarak kabul edilmelidir" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • halisfb 9 yıl önce Şikayet Et
    Bize ahlak dersini vermek Ahmet efendi(!) ye mi kalmış, kendi siyasi geleceği için 10 milyon memuru satan devlete peşkeş çeken ahmet efendi ahlağın ne olduğunu mu biz anlatacak. Benim tavsiyem önce kendi öğrensin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
IMF'den Türkiye açıklaması