Öğretmenlerin yüzde 70'i bırakmayı düşünüyor

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan araştırmada öğretmenlerin yüzde 70'e yakın kısmı mesleğini bırakmayı düşünüyor.

Öğretmenlerin yüzde 70'i bırakmayı düşünüyor
Öğretmenlerin yüzde 70'i bırakmayı düşünüyor
GİRİŞ 24.11.2014 08:08 GÜNCELLEME 24.11.2014 09:26
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

"Öğretmenlerin yüzde 69'u daha çok para kazanacağı bir iş bulduğunda mesleği bırakabileceğini söylüyor." Bu tespit, Eğitim-İş sendikasının 38 ilde bin 165 öğretmenle yüz yüzde görüşerek yaptığı araştırmasına ait. Gelirlerine ilişkin görüşlerin araştırıldığı ankete katılan öğretmenlerin yüzde 73'ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını belirtti. Araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 61'i de gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyor.

Yaptıkları araştırmaya ilişkin bilgiler veren Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, şu bilgileri verdi: "Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 77'sinin hiçbir sendikaya üye olmadığı, sadece yüzde 23'ünün bir sendikaya üye olduğu tespit edilmiştir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin yüzde 73'ü gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleğine motive olamadığını, yüzde 61'i gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını, yüzde 69'u ise daha çok para kazanacağı bir iş imkanı olursa öğretmenliği bırakacağını belirtmiştir."

Eğitim çalışanları arasında ayrımcılık oluşturacak uygulamalara son verilmesini isteyen Demir, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması yönündeki söylem ve uygulamalara son verilmesi talebinde bulundu. Demir, yaşanılan bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerin, eğitim ve bilim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladığını belirtti.

YORUMLAR 25
  • ERSİN DİNÇER 9 yıl önce Şikayet Et
    Cuma taş hocam sizi bilmem ama ben ce şunanki öğretmenlerin %80 e yakını değil bu parayı öğretmen olmayı bile hak etmiyor. yılda beceripte sınıfın yarısına okuma yazma öğretemiyor.1. sınıf öğrencisine 1 kamyon ödev verip senin o beğen mediğin anne babasına yolluyor al ben beceremedim sen öğret çocuğunu öğretmenlik öğretmek midir al sen öğren demek midir.benm gözümde insanlar enkolay devlet memuu olmak için seçmişler bu yo ama yarısı boş insan buna eminim önce bunu düzeltmek lazım maaş işide öğretmenlerdeki sosyal haklar bu devlette başka kimsede yok ama onlar kadar ağlayan da yok e ver memeyi sus sularda yok artık...
    Cevapla
  • karadeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    kim diyor mesleği bırakacam diye.onu tutan varmı yok.taa üniversite sınavına girerken.öğretmenin maaşını biliyordu..öğretmen olunca beğenmiyorum.öğretmen olmak için binler sırada bekliyor..öğretmenliği bıarakmak istiyorda neden 65 ine kadar devam diyen onbinler var.şahsen ben mühendislik ve hukuğa gidebiliyordum.ama sınıf öğretmenliğini tercih ettiğim için gitmedim.bir ülkenin geleceğide yön verenler aslında öğretmenlerdir.nasıl bir öğrenci yetiştirirsen devlete ,millete ,ailesine öyle yansıma yapacaktır.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlik mesleğini tatil sanan gariban işte hükümette senin gibilerin yüzünden bize böyle şaşı bakıyor.Başımızı kaşıyacak vaktimiz yok.Okuldaki çalışmanın bir katını da evde yapmak zorundayız.Siz evinizde çayınızı yudumlarken biz çalışıyoruz.Gece 2 lere kadar yazıp çiziyoruz.ertesi gün senin çocuğuna birşeyler öğretmek çok mu kolay sanıyorsun.Doktor 2 kat fazla çalışıyor diyorsun ama 9-16 arasında çalışıp 10 bin TL alıyorlar.Diğerleri cabası.Yeni mezun polis memuru 3500TL ile işe başlıyor.30 Yıllık öğretmen daha 3000 bile alamadı.İmamlar çok çalıştıkları içinmi öğretmenden daha fazla maaş alıyorlar.elbette yan gelip yatan öğretmenler var.Ankarada ki bürokrat eşi öğretmenler yan gelip yatarlar tabii.Şimdi daha iyi yerlere gelsinler diye rotasyon uygulamasınıda çıkarttılar. tabiki yan gelip yatarlar.İsteğimiz herkesin sözü edilen milli gelirden adaletli bir şekilde pay almasıdır.Kimseyi kıskandığımız yok.Ama bana çocuğunu emanet edeceksen benim huzur dolu sağlam bir kafa ile onu eğitmem gerekiyor.Kendi çocuklarımı nasıl geçindireceğimi düşünürken senin çocuğuna ne kadar faydalı olabilirim.Öğretmenleri aşağılayan ,hakir ve küçük gören bir toplum hızla uçuruma gitmektedir.Bugün bunu yaşamaktayız.
    Cevapla
  • atma ziya 9 yıl önce Şikayet Et
    sınavlar bile artık internnetten
    Cevapla
  • hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bende öğretmenim.(22yıl) . Ama öğretmenlik ten ayrılmak istediğim halde başka gidecek kapı veya bir yol bulamadığımızdan dolayı devam ediyorum.Şimdi Bu haberin doğruluğuna gelecek olursak Yeni öğretmen olan bir genç arkadaş daha öğretmen olmadan bir yolunu bulup idareci olmaya çalışıyor.Bu söylediğim erkek- bayan %85-90 gerçek bir hadisedir.Şimdiki sistem de reklamını iyi yapan becerikli arkadaşlar(Bunun adına başka bir şeyde diyebilirsiniz) Öğretmenlik mesleğinden yırtmış oluyorlar.Ama onlara sorarsanız öğretmenliğin kutsallığı ,Fazileti hakkında kimseye söz bırakmazlar. Onun için çile ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik maaş ve özlük bakımından denildiği kadar cazip olamadığı ve de çalışanlarının kaçmak için köşe kapmaca oynadığı bu meslek açısından bu haber son derece doğrudur.Buna Rağmen müstesna öğretmenlerimize Saygılarımı arz ederim.Tüm Meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun.
    Cevapla
  • mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    bırksınlar neden bırakmıyorlar yılın 230 günü yatarak para alıyorlar sonra yakınıyorlar 1500 tl ögretmenlik yapacak milyonlarca insan var allahtan korkun ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!