Her şey öğrencileri üşümesin diye...

Kars’ta görev yapan Burdurlu öğretmen Gülhan Durukan, birinci sınıftaki öğrencileri 'üşümesin' diye güne erken başlıyor.

GİRİŞ 24.11.2014 13:37 GÜNCELLEME 24.11.2014 13:41

Kars merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan Yalınkaya Köyü ilkokulunda görev yapan 6 öğretmenden biri olan Gülhan Durukan, hafta içi her gün servisle Kars'a gidip- geldiğini ve öğretmenevinde kaldığını bildirdi.

Servisle sabahları köye erken geldiğini anlatan Durukan, müstahdemin sınıflardaki sobayı yakma ve temizlik çalışmalarını kontrol ettiğini söyledi.

Gülhan Durukan, "Birinci sınıfı okutuyorum. 20 öğrencim var. Bekarım ve Kars Öğretmenevi'nde kalıyorum. Servisle okula erken gelince biran önce sobaların yakılmasını sağlıyorum.  Öğrenciler soğukta üşüyor, böylece onları üşümemeleri için sıcacık bir ortam hazırlıyorum. Öğretmlenler günü nedeniyle öğrencilerim kırmızı karanfillerle karşıladılar. Öğretmenim marşını söylediler.  Öğrencilerime başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlik mesleğine verdiği önemi anlattım. Böyle bir ortamlarda öğretmenlik yapınca ‘işte öğretmenlik’ bu diyiyorum.  Mesleği sevmek çok önemli. Mesleği sevdiğinizde her türlü ortamda görev yapabiliyorsunuz. Ben Doğuda öğretmenlik yaptığım için mutluyum. Sabahları gelip öğrencilerimin tüm ihtiyaçlarıyla ilgileniyorum. Onların mutlu olduğu görmek beni de mutlu ediyor ve onlar ısınınca ben daha çok ısınıyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı