TEOG'da ikinci oturum başladı

TEOG'da ikinci oturum başladıTEOG'da ikinci oturum başladıTEOG'da ikinci oturum başladı

TEOG'da ikinci oturum başladı
TEOG'da ikinci oturum başladı
GİRİŞ 27.11.2014 09:55 GÜNCELLEME 27.11.2014 09:55

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş için yapılan sınavların ikinci gününde 1 milyon 287 bin 847 öğrenci; Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil sınavlarına giriyor.
  
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavların ikinci oturumu yapılıyor.

1 milyon 287 bin 847 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi ilk gün Matematik, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girdi. Uzmanlara göre dünkü sınavlar içinde Matematik ve Türkçe testi eleyici nitelikte sorulardan oluşuyordu.

MAZARET SINAVLARI 13-14 ARALIK'TA

İkinci gün ise öğrenciler, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil olmak üzere üç dersten daha sınav oluyor. 40'ar dakika sürecek sınavların her biri 20'şer test sorusundan oluşuyor. Sabah saatlerinden itibaren okul kapılarına gelen öğrenciler, güvenlik kontrollerinin ardından sınıflara alındı. Öğrenciler kendi okullarında sınava girdi, sınıflara giren öğretmenler ise başka okullardandı. TEOG'un iki oturumuna da çeşitli sebepler nedeniyle katılamayan öğrenciler için 13-14 Aralık'ta mazeret sınavları yapılacak.

TEOG PUANI NASIL HESAPLANACAK?

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında ise öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek, merkezi sistemle öğrenci alan liselere yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Bu puanlama ise 500 tam puan üzerinden yapılacak.

8.'inci sınıflar TEOG'un ikinci oturumunda Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil testlerine yanıt veriyor. 

TEOG'DA İLKLER YAŞANDI

Bu yıl ikinci kez yapılan ortak merkezi sınavlarda ilkler de yaşandı. Geçen sene iki kitapçık türü varken, bu yıl dört kitapçık türü dağıtıldı. MEB bu yıl merkezi ortak sınavlarda ilk kez Musevi öğrencilere, ayrı bir müfredat kapsamında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları hazırladı. Özel Ulus Musevi 1. Karma Ortaokulu'nun isteği üzerine hazırlanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını, yalnızca bu okulun 8. sınıf öğrencileri yanıtlayacak, diğer okullardaki Musevi öğrenciler ise bu sorulardan geçen yıl olduğu gibi bu yıl da muaf tutuldu.

TEOG İKİNCİ DÖNEM SINAVLARI NİSAN'DA

2014-2015 eğitim yılının ikinci döneminde de TEOG’un merkezi ortak sınavları devam edecek. 29-30 Nisan'da yapılacak sınavlarda öğrenciler yine altı dersten 20’şer soru yanıtlayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'