TEOG, Matematik, Türkçe ve Fen Soru ve Cevapları

TEOG sınavı soru ve cevaplarını açıkladı. TEOG soru cevaplarını bekleyen öğrenci, veliler netlerini öğrenmek için MEB'in sitesine akın etti.

TEOG, Matematik, Türkçe ve Fen Soru ve Cevapları
TEOG, Matematik, Türkçe ve Fen Soru ve Cevapları
GİRİŞ 28.11.2014 11:28 GÜNCELLEME 28.11.2014 11:28

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine düzenlenen birinci dönem ortak sınavların sorularını ve cevap anahtarını yayımladı.

İlk oturumu dün yapılan ve bugünkü ikinci oturumla sona eren ortak sınavlarda öğrencilere yöneltilen Türkçe, matematik, din kültürü, fen ve teknoloji, inkılap tarihi, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Musevilik derslerine ilişkin dört kitapçık türüne ait sorular ve cevap anahtarlarına, MEB'in internet sitesi www.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

TEOG Matematik-Türkçe ve Fen Soru ve Cevapları

MEB'den TEOG açıklaması

 

MEB, 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen ve 1 milyon 288 bin 589 8. sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG ortak sınavları ile ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2014-2015 öğretim yılı 8. sınıflar birinci dönem ortak sınavları 6 temel ders için, 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirilen TEOG sınavı ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü sınavın birinci oturumunda; Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden; 27 Kasım 2014 Perşembe günü yapılan ikinci oturumunda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınavlar yapıldığı belirtildi. 

Ülke genelinde 970 sınav merkezinde, 15 bin 353 okulda 1 milyon 287 bin 847, yurt dışında 8 ülkede, 15 sınav merkezinde, 742 olmak üzere toplam: 1 milyon 288 bin 589 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınava ilişkin MEB tarafından yapılan açıklama şöyle: 
“Bölgesel olarak kar yağışının yoğun olduğu ve taşımalı eğitim kapsamında olan illerimizden, 27 Kasım 2014 tarihi itibariyle tarafımıza ulaşan bilgilere göre, Konya ilinde 55, Karaman ilinde 6 olmak üzere toplam 61 okulda sınav yapılamamıştır. Bu illerden Konya'da bin 556, Karaman'da 193 öğrenci sınava girememiştir. Sınava olumsuz hava koşulları nedeniyle giremeyen öğrenciler 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacaklardır.  Ortak Sınavın başarı ile gerçekleştirilmesinde büyük katkıları bulunan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerimize, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sınavın başta öğrenci, öğretmen ve velilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortak sınavlar uygulama takvimine göre 26-27 Kasım'da yapılacak 1. dönem ve 13-14 Aralık, mazeret sınavı sonuçları ocak ayında açıklanacak.

Bugünkü oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları yapılacak. Ortak sınavlar; ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurt dışında KKTC ve MEB'e bağlı okulların bulunduğu, sınav için uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacak.

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

Ortak sınavın ikinci oturumu ise 20 Kasım Perşembe günü yapılacak. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacak. 

Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacak. 

Mazeret sınavları ise 13-14 Aralık'ta yapılacak. İkinci dönem ise merkezi ortak sınav, 29-30 Nisan 2015'te, mazeret sınavı ise 16-17 Mayıs 2015'te gerçekleştirilecek.

TÜM TEOG HABERLERİ 

ÖĞRETMENLER, KENDİ OKULU DIŞINDA GÖREVLENDİRİLECEK

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Bu puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında ise öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Bu puanlama ise 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecek. Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler, bulundukları ülkedeki eğitim ataşeliklerinde ya da elçiliklerde onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebilecek.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI

Az gören öğrenciler ve işitme engelli öğrenciler, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrenciler, özel öğrenme güçlüğü olan öğrenciler, yaygın gelişimsel bozukluğu olan öğrenciler, bedensel engelli öğrenciler, zihinsel engelli çocuklar, istekte bulunmaları halinde tek kişilik sınıflarda, total düzeyde görme engelli öğrenciler, süreğen hastalığı olan öğrenciler, okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacak.

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecek.

TÜM ÖĞRETMENLER OKULLARINDA OLACAK

MEB, ortak sınavlarda görevli olmayan ancak okulda dersi olan öğretmenlerin de sınavların yapılacağı günlerde en geç saat 09.00'da okullarında hazır bulunmalarını istedi. Sınav başladıktan sonra görevine ihtiyaç duyulmayan öğretmenler okuldan ayrılacak.

MUSEVİ ÖĞRENCİLERE DİN KÜLTÜRÜ SORULARI

MEB tarafından bu yıl 8. sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlarda ilk kez Musevi öğrencilere, ayrı bir müfredat kapsamında hazırlanan "din kültürü ve ahlak bilgisi" soruları yöneltilecek. Özel Ulus Musevi 1. Karma Ortaokulunun isteği üzerine hazırlanan din kültürü ve ahlak bilgisi sorularını, yalnızca bu okulun 8. sınıf öğrencileri yanıtlayacak, diğer okullardaki musevi öğrenciler ise bu sorulardan geçen yıl olduğu gibi bu yıl da muaf tutulacak.

TEOG 2. GÜN 27 KASIM

Yarın yapılacak olan 1. oturumda sabah 09.00'da Fen ve Teknoloji Sınavı yapılacak. TEOG Fen ve Teknoloji sınavında 20 soru sorulacak ve 40 dakika süre verilecek. 

2. oturumda Inkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı yapılacak. TEOG Inkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınava saat 10.10'da başlayacak 20 soru sorulacak ve öğrencilere 40 dakika süre verilecek.

3. oturum saat 11.20'de yabancı dil sınavı başlayacak. 

TEOG'DA HER DERSTEN KAÇ SORU SORULACAK?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 

TEOG SINAV SÜRESİ NE KADAR?

Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

Sınavlarda görevlendirilecek öğretmenler, kendi okulları dışında farklı bir okulda görevlendirilecekler. 

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK? 

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

BU YIL İTİRAZ 20 TL!

Geçen yıl 10 TL olan itiraz bedeli bu yıl 20 TL oldu. Kılavuzda, “Elektronik ortamda yapılan itirazlar öğrenci velisi tarafından interaktif hesap aracılığıyla elektronik ortamdan, yapılan itirazların incelenmesi için ise öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) yatırılması gerekmektedir.” deniliyor.

TEOG'da güldüren selfie sorusu

Bugün yapılan TEOG sınavının ilkinde öğrencileri yorumu, "Matematik zordu, din kolaydı, Türkçe'de selfie güldürdü " şeklinde oldu. 

TEOG sınavında bugün Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematik sorularına yanıt veren öğrenciler, maraton biter bitmez Twitter’dan ilk değerlendirmeleri yaptı. Öğrenciler en çok matematik testinde zorlandıklarını söyledi. Öğrenciler geçen yıl çok zor bulunan din sorularının ise bu sene çok kolay olduğunu belirtti.

Twitter üzerinden yapılan bazı öğrenci yorumları şöyle:

M?RT ?MR? ™ @MertEmreUA  
TEOG Türkçe = Konferanstan sonra bahçede,bir yazara "Selfie yapalım" diyen yazar,ve "Özçekim" demediği için ona trip atan diğer yazar.

@potterhead2411  
Şuan ki ruh halim: özçekim yerine selfie dediği için yanında ki şaire trip atan adam #teog

Melike.? @huzurumuyku  
Türkçe testinde ''hadi selfie çekelim.'' diyen adama ''özçekim'' demedi diye trip adam vardı. Ondan sonra kendimi toplayamadım zaten. #Teog

begin gülüşü @ekndmtbgmdlisii 
Türkçe’deki selfie ve özçekimli sorudan sonra kağıtla kendimi boğasım geldi... #teog

Îlayda @_ilaydaaa_  
Türkçe’de selfie sorusunu ilk gördüğümde güldùm #teog

Nilay ¦ @NilayFeyiz 
Selfie sorusu kadar saçma soru görmedim ben #Teog

ZAO @aylin_ortanc 
şok şok şok TEOG da selfie çıktı şok şok şok

Îlayda @_ilaydaaa_  
türkçede selfie sorusunu ilk gördüğümde güldùm #teog

Gizemlinn ??_?? @Kankamgizem  
Selfie sorusu vardı Teog'da hahaha #Teog #türkçe

CaN @FckThSys 
Matematik dışında #teog esay

İZMİRLİİ @cavidebozkurt 
Bu kadar iyi geçen #teog sınavı olamaz herhalde

böqürtlen @HaroldEdward12 
matematik çok zordu #TEOG

Melike. @huzurumuyku 
#teog Türkçe ve din kültürü acayip kolaydı matematik zordu ama yarınki acayip zor olacak

sel @selininsapsali 
Sorular kolaydı ya  matematik hariç tabi. #teog

yaren @breathlena 
Türkçe ve din kolaydı ama matematikten bahsetmek bile istemiyorum #teog

Ülkü @KocakUlku  
#teog türkçe ve dini bu kadar kolay hazırlayıp matematiği kazık gibi hazırlamak niye

sa ben aley. @dearhande  
Matematikten kazık soruları doldurmuşlar. #teog

Ilgın Espinosa. @Leespickle  
o nası bi matematikti salladım jdjdkdj #teog

*Demetim? - *Ekinim? @EdanurSbsv_  
#teog ohh be ılk 3 dersın sınavı bıttı hadı hayırlısı yarınkı sınavlar :D

teog giriyo bi sn @onefenty26  
Ablanız türkçe ve dinden full beklio yok mu bi alkış ?????? #teog

Denizcan Acar @denizcannacar  
geçen sene bizimle dalga geçen 7.sınıflar  buyrun sizi piste alalım #teog

Supernaturalizm @listentobeatles  
Matematiği az daha kolay hazırlayamadınız mı zalimlerrrrrrr #teog

sel @selininsapsali  
Sorular cidden baya kolaydı sayın  2000liler:) #teog

Hadise'nin Fıstığı? @Ha_Sude  
ya siz bu sınava zor diyorsanız sizin için yapılacak birşey yok artık yani...  #teog

şekerli tavuk @ozgewaffle  
matematik o kadar zor değildi. benim kitabımdaki soruların aynısıydı sayıları bilee. #teog

? Ely ? @ShakewithGomez  
Din hakkında konuşmaya bile gerek yok 10 dakikada bitirdim #Teog

beauty sekerci. @sebselakalife  
Full! Ay allahım matematik nasıl kolaydı.Hepsi full be full. #teog

Kamuran Süsin @KamuranSG  
#TEOG Seni Yendim oğlum

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!