Üniversite öğrencisine geri ödemesiz 12 bin TL

Hükümet, üniversitede çocuğu okuyan dar gelirli aileleri sevindirecek bir adım adıyor..

Üniversite öğrencisine geri ödemesiz 12 bin TL
Üniversite öğrencisine geri ödemesiz 12 bin TL
GİRİŞ 06.12.2014 09:22 GÜNCELLEME 06.12.2014 22:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Aylık 200 lira alan zor durumdaki üniversiteliye bir defaya mahsus geri ödemesiz 12 bin liraya kadar para verilebilecek. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Yeni düzenlemeyle hükümet, Resmi Gazete’de yayımladığı genelgeyle öğrenci burslarını 5 katına kadar artırma yetkisini aldı.

BİR DEFAYA MAHSUS OLACAK

18 Kasım tarihinde yayımlanan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yüksek Öğrenim Burs Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe göre muhtaç öğrencilere 1 sefere mahsus 12 bin lira yıllık burs verilmesinin önü açıldı.

Yönetmeliğin 10’uncu maddesinin altına eklenen 11/A bölümünde, “Bu yönetmelik uyarınca verilen yıllık burs miktarının 5 katını geçmemek kaydıyla muhtaç öğrenci-lere 1 defaya mahsus olmak üzere özel eğitim yardımı yapılabilir” denildi.

AYLIK BURS 1000 LİRAYA ÇIKIYOR

Üniversite öğrencilerine mevcut durumda Vakıflar Genel Müdürlüğü 2015’te aylık 200 lira geri ödemesiz burs verecek. Bu yönetmelikle birlikte 5 katına kadar ödeme yapılacağı için aylık burs miktarı bin liraya çıkacak.

YORUMLAR 22
  • çetin 9 yıl önce Şikayet Et
    basvurular nerden yapıyoruz zengınler varken bana cıkmaz ama sans işte belkı cıkar
    Cevapla
  • Karışık 9 yıl önce Şikayet Et
    Sadece KYK da kalan ve aylık 200 tl diye bahsedilen yemek parası alan öğrenciler için gecerli sanırım bu ??
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizlerde üniversitede zor şartlarda okuduk. O günlerde devletimiz burs verdi, Allah razı olsun. Bizden sonrakiler sıkıntı yaşamasın istiyoruz. ANCAK: Harç parasını borç alarak ödedik. ( şimdi harç geri ödemesi yok ) Öğrenim parasını yapılandırmayla faizi ile ödedik ve ödemeye devam ediyoruz.( şimdi öğrenim geri ödemesi yok ) SONUÇ: BIMER E DE GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAZARAK GÖNDERDİM AMA ADALET YOKMUŞ.. YA BU UYGULAMADAN MAĞDUR OLMUŞ OLAN TÜM ÖĞRENCİLER İÇİN DE BİR PAKET ÇIKSIN ( ALDIKLARINI GERİ NAKİT OLARAK GERİ VERME, VERGİDEN DÜŞME,SSK, BAĞKUR ÖDEMELERİNDEN DÜŞÜRME.. GİBİ) YA DA BEN, "DİĞER ARKADAŞLARI BİLEMEM AMA" BU DÜNYADA YAŞATTIKLARI O ZOR GÜNÜN HER ANI İÇİN İLGİSİ OLAN TÜM KİŞİLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. DÜNYADA ZALIMIN ZULMU VARSA AHİRETTE MAZLUMUN ALLAH CC 'I VAR.
    Cevapla
  • isim yok 9 yıl önce Şikayet Et
    peki bu bursa başvuru nasıl yapılacak hiç bir yer yazmıyorr??
    Cevapla
  • yorumsuz 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde üniversite okuduk öğrenim katkı kredilerini kredi çekerek hala ödüyoruz sadece üniversiteye yeni başlayanlarmı gariban geçmişe dönük bir uygulama yapın madem adaletli olsun .ödeme yapanlara sizde geri ödeme yapın madem bu kadar adaletlisiniz
    Cevapla
  • atila kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    oumuş dedelerine kadar ödeme yapsınlar ozaman.işiniz gücünüz beleşcilik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi