2010 KPSS'nin dahileri düz memurluğu tercih etti

Şaibeli 2010 KPSS'de dereceye giren bazı adayların öğretmenlik mesleğini ellerinin tersiyle itip, düz memur oldukları belirlendi.

2010 KPSS'nin dahileri düz memurluğu tercih etti
2010 KPSS'nin dahileri düz memurluğu tercih etti
GİRİŞ 08.12.2014 08:31 GÜNCELLEME 08.12.2014 08:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu’nda görevli savcı Yücel Erkman’ın yürüttüğü KPSS soruşturması derinleşiyor. ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık ve örgütlü olarak sahtecilik’ suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında, Eğitim Bilimleri sınavında 120 sorudan 110 ve üzeri doğru yapan 2 bin 676 aday mercek altına alınmasıyla KPSS hırsızlığına ilişkin çarpıcı detaylar da gün yüzüne çıkıyor. 

552. İSKİ'Yİ TERCİH ETTİ

10 Temmuz 2010’da yapılan ve soruların çalındığı gerekçesiyle iptal edilen KPSS'nin dahileri(!) tercihlerini memur kadrolarından yana kullandı. Asiye Ü.B., 2010 KPSS’sinde Eğitim Bilimleri sınavından 120 sorunun 119’unu doğru yaptı. İkinci sınava girmeyerek öğretmen olma hayalinden vazgeçen Asiye Ü.B., Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavında 117 net ile Eylül 2012’de İSKİ’ye memur olarak atanmayı başardı. MEB’de öğretmen olabilmek için bu sınava giren Asiye Ü.B.’nin 2007-2012 arasında İstanbul’da paralel yapının farklı dershanelerinde öğretmenlik yaptığı öğrenildi. 

ÖĞRETMENLİKTEN VAZGEÇTİ

Samsun, Tokat, Kocaeli gibi illerde paralel yapının eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan Atilla Ö. de 120 sorunun 119’una doğru yanıt vererek Türkiye 476’ncısı oldu. İkinci sınava girmeyen Atilla Ö., 60 doğru yaptığı Genel Yetenek ile 50 doğru 10 yanlış yaptığı Genel Kültür bölümlerinden aldığı P3 puanıyla Kocaeli 75 Yıl Cumhuriyet Yetiştirme Yurdu’na sözleşmeli memur oldu. Atilla Ö., geçen yıl yapılan düzenlemeyle kadro alarak Kocaeli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. 

VALİLİKTE İŞBAŞI YAPTI

Öğretmen adayı Aydın İ., ilk sınavda  Türkiye bin 140’ncısı oldu. Yenilenen sınava girmeyen Aydın İ. Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümünden aldığı P3 dilimi puanıyla Türkiye İş Kurumu’na girdi.

2006 ile 2011 yılları arasında Çorum ve Ankara’da cemaatin eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan Aslıhan B., Eğitim Bilimleri sınavında 120 sorunun 119’una doğru cevap verdi. Aslıhan B., öğretmenlik yerine Mardin Valiliği’nde memur oldu. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 12
  • A.İHSAN 9 yıl önce Şikayet Et
    hayatımızın resmen akışı değişti bu sınav yüzünden hakkımız haram olsun.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    haydii böcek mi koyarlar yumurtasını bilmem:))
    Cevapla
  • Uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    Aralarında kaldığım sürede görmüştüm ki Hizmet örgütünü yönetenler ve üst düzeyde hizmet verenler, yani bugünkü isimleriyle "paralelciler"; sadece kendilerini Müslüman sayan, beyin yıkama ve moral bozma ile insanlara hükmetmeye çalışan nobran adamlar. Daha sonra çevremdekilere bunu anlatınca çok eleştirilmiş ve dışlanmıştım. Ama aynı zamanda bu kadar hak yiyici olabileceklerini ben bile düşünememiştim ve KPSS skandalında onları savunarak demiştim ki "ellerinde kafaladıkları bunca akıllı öğrenci varken niçin sınavda hile yapmaya tevessül etsinler, bir grup ahmak akrabaları vasıtasıyla yapmıştır, küçük bir olaydır". Meğerse "yatay yapılanma"dan "dikey yapılanma"ya geçip memleketi bir an evvel ele geçirebilmek ve öğrenci evlerindeki Nazi disiplin düzenini bir an evvel bütün memleket üzerinde kurabilmek için buna "zaruret" hissetmişler. Zaruretler haramı helal kılar diyerek de kul hakkına girmeyi ve memleketi bürokrasi darbesiyle zorla ele geçiren zorbalar olmayı meşru saymışlar. Tüü yazıklar olsun.
    Cevapla
  • İstanbuli 9 yıl önce Şikayet Et
    pensilvanyadan mı
    Cevapla
  • aozdemir 9 yıl önce Şikayet Et
    peki bu hırsızlık değil mi, bir başkasının hakkına tecavüz değil mi, ey pensilvanya patriği sen nasıl oluyor da adaletten haktan hukuktan bahsediyorsun. başkasının hakkını kendi hakkı gibi görmek Yahudiler işi olduğunu biliyorum. ama medeni dünyada insanlık adına bunu onlarda yapmıyor artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı