İstanbul trafiği uluslararası arenaya açıldı

Lisans ve lisansüstü eğitimini yapmak üzere Türkiye’ye gelen Uluslararası Öğrenciler İstanbul Trafiğinin yönetimini yerinde gördü.

İstanbul trafiği uluslararası arenaya açıldı
İstanbul trafiği uluslararası arenaya açıldı
GİRİŞ 15.12.2014 12:05 GÜNCELLEME 15.12.2014 12:05

Dünya genelinden Türkiye’ye eğitim görmeye gelen çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen teknik geziyle İstanbul’un trafik yönetimi yerinde incelendi.

Teknik gezi öncesinde öğrencilere Trafik Kontrol Merkezi koordinatörü Mustafa UÇAK tarafından “Trafik Yönetimi Stratejileri” konulu seminer verildi.  Akıllı Ulaşım Sistemleri hakkında bilgi veren UÇAK, trafikte olağandışı durumlarda acil müdahalenin ve sürücülerle bilgi paylaşımının önemine vurgu yaptı. Daha sonra öğrencilere kontrol merkezindeki bilgisayarlar üzerinden Akıllı Ulaşım Sistemleri ve ekipmanları uygulamalı olarak tanıtıldı.

Çeşitli disiplinlerden ülkemize eğitime gelen Uluslararası Öğrencilere Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)  eğitim bursu veriliyor. Ülkeler arası kültür köprüsü olacak gençler Türkiye’deki tahsil süreleri boyunca birçok etkinlikle destekleniyorlar. Merkezi Ankara’da bulunan TEKDER (Teknik Elemanlar Derneği) İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Uluslararası Öğrenciler için Mesleki Gelişim Projesi” farklı disiplinlerde eğitim gören 500’e yakın Lisans ve Lisansüstü öğrenciye seminer, teknik gezi, fuar katılımı, staj vb. imkanları sunulacak.

“Uluslararası Öğrenciler için Mesleki Gelişim Projesi” Koordinatörü Harita Yüksek Mühendisi İbrahim Taşdemir, “Bu proje ile uluslararası düzeyde mesleki ve kültürel sağlam bağların temelinin atılmasına TEKDER olarak katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Rusya’dan Uganda’ya, Makedonya’dan Bolivya’ya kadar farklı coğrafyalardan teknik öğrencinin katıldığı proje ile ‘İstanbul Trafiğinin Yönetimi’ uluslararası arenanın dikkatine sunulmuş oldu. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir