Üniversitede başörtülülere 'zorbalık' iddiası!

Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu’nun, dersine giren başörtülülere psikolojik baskı yaptığı iddia edildi.

Üniversitede başörtülülere 'zorbalık' iddiası!
Üniversitede başörtülülere 'zorbalık' iddiası!
GİRİŞ 30.12.2014 09:39 GÜNCELLEME 30.12.2014 09:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık İdaresi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu’nun, dersine giren başörtülü öğrencilerine yönelik, “Türbanlı öğrenciler! Sizleri istediğim zaman dersten atabilirim. Siz neden kendinizi kapatıyorsunuz ki? Saklamayın kendinizi” şeklinde sözler sarf ederek, psikolojik baskı yaptığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili soruları cevaplayan Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu, başörtülü öğrencilerine bu sözleri söylediğini doğruladı ve başörtüsü düşmanlığını “dürüstlük” olarak yorumladı.

"SİZ NEDEN KENDİNİZİ KAPATIYORSUNUZ Kİ?"

Öğrencilerden Yeni Akit gazetesine ulaşan ihbar maillerinde Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık İdaresi Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu’nun, dersine giren başörtülü öğrencilerine yönelik, “Türbanlı öğrenciler! Sizleri istediğim zaman dersten atabilirim. Sizin türbanla derse girmenizi sağlayacak bir tane kanun, yasa, hiçbir şey yok. Sadece Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla giriyorsunuz. Ben de bu talimatlara uyacak birisi değilim. Ben solcuyum, anarşistim, bunu bilin. Bu sözlerim için beni şikâyet edebilirsiniz, hiç fark etmez. Zaten soruşturmam var. Bir tane daha eklenir. Umurumda değil. Bunları da sizin için söylüyorum. Siz neden kendinizi kapatıyorsunuz ki? Saklamayın kendinizi” şeklinde sözler sarf ederek, psikolojik baskı yaptığı iddia edildi.

"FİKRİMİ SÖYLEDİM, AÇIK VE NET"

Başörtülü öğrencilere yönelik söylediği iddia edilen sözleri ile ilgili görüşlerine başvurulan Yrd. Doç. Dr. Ersen Aloğlu, kendisinin sadece başörtüsü ile ilgili fikirlerini söylediğini belirterek, “Onlar bunu baskı olarak algılıyorlarsa bilemem. Ben öğrencilerime istedikleri yere şikayet edebileceklerini de söyledim. Benim açımdan problem yok. Dürüstlükten yanayım ben” dedi.

Aloğlu, “Onlar beni eleştirecek, ben onları eleştireceğim ki doğru dürüst bir şey ortaya çıkarabilelim. Buna özgürlük açısından bakıyorsanız o zaman benim dersime çıplak da girebilir bir kız. O da özgürlüktür. Ben sadece o konu hakkındaki fikrimi söyledim, açık ve net yani” şeklinde konuştu.

KAYNAK: NAİM TAŞBAŞI - YENİ AKİT
YORUMLAR 4
  • SİD86 1 yıl önce Şikayet Et
    Yıllar yıllar önce diyelim. Dersimizin adı SEPET olsun sınavda 3 soru sorulsun 1. soru 3 kısım olsun (20*3:60 puan) diğer iki soruda (20*2:40 puan) . Sen 2. ve 3. soruyu yap 40 puan kalan 1. sorunun 1. kısmı ve 2. kısmı doğru olsun ama 3. kısımda hesaplamada bir sıfır sehven fazla at. Hoca denilen zevat 60 puanı birden çizsin ve sen doğruca odasına git...sonrası...sempatizan öğrenci bacak bacak üstüne atmış o hoca söyler o cevabı yazar. Sana ise istediğin yere şikayet et der. Öğlen yemek parası bulamayan öğrenci dava açma parası nasıl bulsun? Tek dersten 1 yıl geç mezun olma sonucu kamu görevine 5 yıl geç atanır. Ulusalcı hocamız için bu bir film senaryosu mudur? Burası Türkiye' midir?
    Cevapla
  • BJK 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni ıslah etsin yok ıslah olmayacaksan helak etsin. Canı gönülden Aminnn.
    Cevapla
  • engin 9 yıl önce Şikayet Et
    sen ne karışıyorsun insanların kıyafetine,işini yapmalısın.çok soyunma taraftarıysan kendin soyun.Eğer doğruyu istiyorsan oku ! Seni yaratan Rabbinin adıyla oku !
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    sen ve senin gibiler varolduğu sürece biz ve bizim gibiler de hep varolacak Allahın izniyle.hak din olan islam kazanana kadar bu davadan vazgeçmeyeceğiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı